Life is strange


Life is Strange är ett interaktivt drama och
spelet består av fem stycken spännande delar men endast första delen är gratis.
Huvudpersonen i spelet är Maxine Caulfield som är en ung fotograf student som plötsligt får förmågan att spola tillbaka tiden ett par minuter. Denna superkraft innebär att du om du gör ett misstag kan få nya chanser till att få allt rätt. I slutänden blir huvudhandlingen i berättelsen den samma för alla spelare men det gör ingenting eftersom detta är ett intressant och spännande spel med många dramatiska händelser som driver berättelsen framåt.
Square Enix är företaget bakom Life is Strange och det är en känd speltillverkare med mångårig erfarenhet av att ta fram bra spel. Spelet håller med andra ord en hög kvalitet så det är helt klart värt att prova den del som är gratis.


Life is Strange är ett peka och klicka spel och påminner en hel del om en realistiskt teckand film där du till en viss del styr huvudpersonen. Handlingen går framåt och baseras på de val du gör när du spelar. Du styr vad din karraktär gör och vad hon säger och dialigen är både muntlig och skriftlig.
Spelet är ett spännande tonårs drama med många detaljer och problem att lösa och det medför att spelet blir väldigt roligt att spela. Likt de flesta andra spel av samma typ blir det så att du mer är bunden till en historia som i slutänden bara kan få ett förbestämt slut samt som följer en redan bestämd linje. Detta är inte någonting som passar alla spelares smak.
Berättelsen utspelar sig i Arcadia Bay vilket är en fiktiv stad i Amerika där bland annat en kvinlig student mystiskt har försvunnit. Både själva berättelsen och dess olika karraktärer är välskrivna med många detaljer och det är förstås bra. En annan fördel är den fina, detaljerade grafiken och själva flytet i spelet som imponerar en hel del.
Life is Strange må vara helt nytt till Android men har funnits ett tag till iOS och ursprungliga versionen till PC släpptes redan 2014.
Life is Strange går också att köpa till PlayStation 4, Xbox One och till PC. Att spela samma spel på en spelkonsoll ger naturligtvis en helt annan känsla bland annat när det gäller styrningen av karaktären på grund av att man ju då har en riktig spelkontroll med spakar och knappar. Det kan ju bli lite besvärligt att dtyra karaktären med fingret, helst på en smartphone med en liten display.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.