Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 4 augusti 2016

Alcatel Idol 4Alcatel Idol 4 är en elegant budgetmobil i mellansegmentet som är byggd av en kombination av metall och glas. Runt lurens kanter löper en ram av aluminium och både fronten och baksidan är täckta av ett lager glas.
Det bästa med Alcatel Idol 4 är högtalarna från JBL. De sitter längst upp på telefonen och är riktade både bakåt och framåt vilket gör att ljudet alltid riktas mot dig oavsett hur du vänder din mobiltelefon. Detta är något fler tillverkare borde ta efter.
De flesta av dagens mobiltelefoner har däremot en bra kvalitet på sina mobiler när det gäller designen och lägstanivån är otroligt hög numera.
Alcatel Idol 4 har en LCD display på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar.
Pixeltätheten hamnar därmed på 424 ppi.
Denna smartphone finns i två olika varianter. Den allra billigaste har ett Ram minne på endast 2 GB och ett internminne på 16 GB. Den andra varianten har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne som också är på 16 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Ett minneskort är ett bra och billigt sätt att få mer plats i sin smartphone så det är förstås alltid bra när möjligheten finns.
Denna budgetmobil drivs av en åttakärnig Snapdragon 617 processor på 1,7 GHz och detta är en processor som är vanligt förekommande i mobiltelefoner med en något lägre prissättning. Processorn är bra och klarar med lätthet av vanligt användande. Om du däremot spelar tekniskt avancerade spel och därför har lite högre krav bör du istället välja en mer kraftfull processor.
Den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Båda dessa kameror ger helt  bilder som duger gott till att ladda upp på Facebook och den typen av sidor.
Batteristorleken ligger på 2610 mAh och mobilen stödjer snabbladdning via Quick Charge 2.0. Det innebär att du kan ladda batteriet till sextio procent fullt på endast trettio minuter. Att ha snabbladdning i sin smartphone är naturligtvis mycket bra.
Priset på en Alcatel Idol 4 ligger runt 2700 kr. Tyvärr säljs inte Alcatels mobiltelefoner i butiker i Sverige utan den måste beställas på nätet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar