Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 18 augusti 2016

Billiga mobilabonnemang där mobil ingår.

När du tänker teckna ett abonnemang med en mobiloperatör har du många operatörer och abonnemang att välja mellan. Det är viktigt att tänka på hur du använder din smartphone innan du bestämmer dig. Tänk först igenom hur ofta du ringer, skickar sms och surfar för att få en bild över vilket abonnemang som passar just dig.
När du tecknar ett abonnemang kan du även välja att delbetala en mobiltelefon. Priset bakas då in i abonnemang kostnaden.
Här nedanför ger jag några exempel på billiga sådana exempel men räkna inte med att få någon flaggskepps mobil för den kostnaden. Det du oftast får är mobiltelefoner i det lägre mellansegmentet och ibland kan man välja en flera år gammal toppmodell.
Halebop Rubbet Mini kostar 99 kr per månad utan mobiltelefon. Det som ingår i abonnemanget är 50 samtal, 500 sms och 1 GB surf.
Om du väljer att lägga till mobilen Samsung Galaxy J5 (2015) blir den totala kostnaden 169 kr i månaden. Det allra billigaste alternativet är om du väljer en Huawei Y6 och då betalar du endast 139 kr per månad men då får du däremot en lågbudgetmobil.
Hallon Liten kostar 99 kr i månaden utan mobiltelefon. Just nu betalar du endast 49 kr per månad i tre månader för att därefter övergå till 99 kr per månad. I abonnemanget ingår 60 samtal, fria sms och 2 GB surf.
Om du väljer att lägga till mobilen iPhone 5s betalar du 120 kr per månad. Om du står ut med att du får en gammal model av iPhone är detta en bra deal.
Mitt tredje exempel är Comviq Fastpris Mini som kostar 95 kr per månad och då får du prata i telefonen i 200 minuter, skicka fria sms samt 1 GB surf.
Comviq har mest billiga alternativ när det gäller mobiltelefoner. Den som blir mest billig hos dem är Samsung Galaxy J5 och då betalar du 235 kr per månad. Andra alternativ att välja bland är Sony Xperia XA eller Samsung Galaxy A3 (2016) som båda kostar 260 kr i månaden totalt med mobilen och abonnemanget inräknat. Ett något dyrare alternativ är Honor 7 som ger en kostnad på 280 kr per månad.
Det finns alltså många billiga mobilabonnemang men de allra billigaste passar ju mest dig som inte använder din smartphone allt för ofta.
En surfmängd på 1 GB räcker inte till särskilt mycket. Du skulle kunna lyssna på till exempel Spotify i 5 timmar, titta på streamad film i 2 tim och 30 minuter samt besöka olika hemsidor 330 gånger. Detta är lite med tanke på att surfmängden måste räcka hela månaden.
Jag som använder min mobiltelefon ofta flera gånger om dagen behöver minst 6 GB i surfmängd för att det ska räcka hela månaden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar