Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 12 augusti 2016

Meizu M3E
Meizu M3E är ännu en budgetmobil med en mer premium design och okej specifikationer.
Det rör sig om en unibody mobil konstruerad av borstad aluminum. Dedignmässigt  påminner den om många andra mobiltelefoner och det är tydligt att man bland annat inspirerats av både HTC och de senaste modellerna av iPhone. Men varifrån man har fått designen spelar egentligen inte så stor roll i alla fall när det gäller smartphones i den här prisklassen. När man köper en toppmodell som kostar be tydligt mer vill man ju ha något mer unikt. Man betalar ju då för topp design och den allra bästa prestandan.
Meizu M3E har en LCD display på 5,5 tum och den har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på 403 ppi.
Under displayen placerad i hemknappen sitter en fingeravtryckläsare.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Minnet går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. I år har det varit lite av en comeback för denna typ av lagring. Många av årets modeller har plats för MicroSd kort och detta är en bra utveckling eftersom det är ett billigt sätt att få mer plats i sin smartphone.
Det som driver denna budgetmobil är en åttakärnig Mediatek MT6755 processor på 1,8 GHz. Detta är en processor som tydligt visar att den är tänkt att sitta i budgetmobiler av denna typ. Den klarar av lättare användning men lämpar sig inte för att utföra mer krävande arbetsuppgifter.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop men med tillverkarens skinn Flyme 5.2.1 som är ett hårt anpassat sådant. Du har i denna mobil ett system som ligger långt ifrån ett rent Android. Vad din åsikt om det är helt upp till dig men jag föredrar personligen ett så rent och opåverkat operstivsystem som möjligt.
Den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 3100 mAh och telefon stödjer snabbladdning och klarar att laddas upp till femtio procent fullt på trettio minuter.
En Meizu M3E kostar runt 195 dollar och det blir 1650 kr men då är förstås inte den svenska momsen inräknad. Det är ett bra pris eftersom man får så pass mycket för pengarna. Om du skulle gå till en butik för att köpa en ny mobiltelefon som kostar lika mycket skulle du få nöja dig med en telefon med sämre prestanda och utan samma premium design. Tyvärr säljer inte Meizu några mobiltelefoner i Sverige. De är helt okända här. Det är synd för det finns betydligt fler tillverkare än de redan etablerade och som dessutom ofta erbjuder mer för pengarna. Meizu M3E är ett strålande exempel på detta.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar