Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 25 oktober 2016

Att tänka på vid köp av arbetsmobiler.
I och med att smartphones har blivit ett oumbärligt arbetsverktyg har det blivit allt mer viktigt att välja rätt smartphone. Detta inlägg ska hjälpa er att investera i en mobiltelefon som passar just ert företag.
Jag kan inte nog understryka hur viktigt det är med bra kommunikation mellan ett företags olika avdelningar är och där kan en mobiltelefon hjälpa till att ge bättre möjligheter till bra kontakt. Det är klart att dagens mobiltelefoner klarar av betydligt fler arbetsuppgifter än så och de är nog de viktigaste arbetsverktygen för personer med kontorsjobb. Det är nu för tiden fullt möjligt att utföra de flesta arbetsuppgifter, om inte alla på en smartphone.
Det som är viktigt är att välja en smartphone som passar väl för företaget och dina individuella  behov. Den bör kunna ge en enkel tillgång till mail, möjlighet att öppna och redigera filer samt komma åt affärsapplikationer.
Det är bra om din mobiltelefon har en relativt kraftfull processor men det är inte det allra viktigaste.
Du vet aldrig när du behöver redigera, läsa eller skanna ett dokument och då är det viktigt att ha en smartphone med en stor display. En display på mellan 5,5 och upp till 6 tum har en lämplig storlek. Jag förstår inte alls dem som använder en smartphone med en liten display som arbetsverktyg eftersom det blir svårare att skriva och läsa text på en mindre display. Det blir helt enkelt svårare att arbeta på ett praktiskt och effektivt sätt.
Antalet pixlar är förstås också av vikt så en HD display eller bättre är en rekomendation. Du ska ju spendera otroligt många timmar framför mobilens skärm och då är det fördelaktigt om texter och bilder är skarpa och tydliga.
Om du oftast arbetar utanför kontoret är det bäst om du har en rejäl batteritid i din telefon. Ett stort batteri är alltså viktigt. Att din smartphone stödjer snabbladdning är naturligtvis också en stor fördel. Att snabbt kunna fylla på ett nästan tomt batteri är värt mycket.
Sedan är det även viktigt att tänka på den mobila säkerheten och välja en mobiltelefon med innbyggd säkerhet eller alternativt installera en pålitlig säkerhets applikation.
Du kan ladda affärsdokument i molnet men det är trots det nödvändigt att ha en bra minneskapacitet i den här typen av mobiltelefoner och jag rekomenderar ett internminne på minst 32 GB och sedan gör det inget om den har plats för ett minneskort.
Själva designen av telefonen är långt ifrån viktig men den ska ju vara skönt att hålla i handen och om du brukar träffa klienter eller kunder öga mot öga bör luren inte ha en design som får dig att skämmas.
Allt från vilka kläder du bär och vilken teknik du använder signalerar vem du är och vad kunder får för intryck av dig som person spelar stor roll för resultatet av dina affärer.
Det lämpar sig inte riktigt att till exempel gå omkring med en fyra år gammal iPhone med sprucken display om du brukar sitta i affärsmöten med viktiga kunder.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar