Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 18 oktober 2016

Blackberry Passport Silver EditionBlackberry Passport Silver Edition är en ny version av den vanliga Blackberry Passport. Den stora skillnaden har skett på utsidan eftersom den på många sätt har en ny design.
Blackberry Passport Silver Edition är verkligen värd en närmaste titt även fast de flesta förändringarna är kosmetiska. Den har en till och med mer premium design än den vanliga Blackberry Passport.
Den har samma rektangulära design men den är något högre och hörnen på botten är avrundade vilket de inte är på den äldre modellen. Baksidan består av ett annat material. På föregångaren fanns en gummi liknande plast men här består det svarta bakstycket av en texturerad plast. Sedan har den som namnet antyder en annan färg än förra modellen.
En Blackberry Passport Silver Edition är precis som den vanliga Blackberry Passport tänkt för att vara ett effektivt arbetsverktyg och på den punkten är de fantastiska. De är inte riktigt lämpade för multimedia konsumtion. Om du vill ha en bra all-round mobil är inte Passport för dig. Det går att titta på streamad film och lyssna på musik men eftersom displayen är helt fyrkantig har videos fel format. De är ju rektangulära så bilden blir därför mindre. När du tittar på film eller videos blir både övre och undre delen av displayen svarta för att anpassa bilden. Det samma gäller oftast även spel. I underkant på luren sitter stereo högtalare av utmärkt kvalitet och dessa ger ett högt och tydligt ljud.
Blackberry Passport Silver Edition har en LCD display på 4,5 tum och med pixlar 1440×1440 pixlar blir bilder och text oerhört skarpa. Den har en pixeltäthet på 453 ppi.
Den helt fyrkantig displayen blir en stor fördel när du till exempel redigerar eller skriver text eftersom du får med mer innehåll på en gång. Det samma gäller när du surfar på nätet.
Under displayen sitter ett treradigt QWERTY tangentbord med fysiska knappar. Detta är nu för tiden ovanligt men det har många fördelar eftersom det blir mer produktivt när man har ett riktigt tangentbord och känslan blir helt annorlunda jämfört med ett tangentbord på en display.
Mobiltelefonen har en fyrkärnig Snapdragon 801 processor på 2,2 GHz och Ram minnet är på 2 GB. Internminnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB så du har mycket plats för dina dokument, rapporter och dylikt på denna smartphone.
Den främre kameran är på 2 Megapixlar och den andra bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt. Kameran på baksidan kan ge bra bilder men den är rätt långsam när den ska fokusera bilden. Om du vill knäppa ett snabbt foto blir resultatet oftast en suddig bild.
Det innbyggda batteriet är på 3450 mAh och det klarar nästan två dagar på en laddning. Detta är en riktigt snabb och kraftfull arbetshäst som passar dig som arbetar på kontor eller dig som läser någon teoretisk utbildning.
Det operstivsystem som finns i telefonen är Blackberry OS 10.3.2 och det är Blackberrys egna system. Den här mobilen kom 2015 och då hade tillverkaren fortfarande inte gått över till Android vilket de har gjort numera.
Blackberrys egna operstivsystem är verkligen bra men de har på senare år haft svårt att nå nya konsumenter så de var tvungna att göra något åt det. Jag är personligen inte helt säker på att det var rätt beslut att överge sitt system eftersom den senaste uppdateringen är så bra. Kanske de skulle ha marknadsfört sina mobiltelefoner mer än de har gjort.
Blackberrys smartphones har alltid haft fokus på produktivitet och mobil säkerhet och det är något de fortfarande är mycket duktiga på.
Hos My TrendyPhone har Blackberry Passport Silver Edition ett pris på 5813 kr och den är därmed betydligt dyrare än den vanliga Blackberry Passport.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar