Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 19 oktober 2016

Honor 6XHonor 6X är en kommande budgetmobil som kommer att lanseras i Kina den 25 Oktober men den kommer helt säkert snart även nå övriga världen.
Honor har på kort tid gjort sig kända som en väldigt bra tillverkare av budgetmobiler som levererar hög kvalitet till ett bra pris och denna modell är inget undantag. Den är inte lika kraftfull som den dyrare Honor 8 men har tillräckligt bra specifikationer för att fungera som ett anständigt och pris värt alternativ.
Honor 6X har en unibody design och är huvudsakligen konstruerad av metall. På baksidan sitter en fingeravtryckläsare samt två kameralinser. Den ena på 12 Megapixlar och med phase detection autofokus och LED blixt och den andra med 2 Megapixlar. Den sistnämnda är där för att ge extra skärpa och djup i de bilder du tar. Den främre kameran är på hela 8 Megapixlar och det är ovanligt bra för att vara en framåtriktad kamera. De flesta tillverkare väljer att ha kameror på max 5 Megapixlar på fronten av sina mobiltelefoner så detta är en välkommen förbättring.
Denna smartphone har en LCD display på 5,5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten blir ppi.
Den har med andra ord en HD display och den duger gott och väl. Om man valt att montera in en QHD display istället hade den dragit mer ström och skillnaden är inte så stor.
Processorn är åttakärnig och det rör sig om en HiSilicon Kirin 655 processor på 2,1 GHz.
Telefonen finns i två olika varianter och den billigare har ett Ram minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB. Sedan finns en något bättre variant med ett Ram minne på 4 GB men med samma internminne. Den tredje och bästa versionen har ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på 64 GB. Samtliga varianter har plats för ett MicroSd kort på upp till 128 GB.
Batteriet är på 3340 mAh och det bör klara minst en dag på en laddning.
Operstivsystemet är Android 6.0 Marshmallow men med Huaweis hårt anpassade skinn Emotion UI 4.1. Systemet är upplaggt på ett för Android ovanligt sätt och liknar mer Apples operstivsystem. Detta är något som långt ifrån passar alla så när du köper en mobil från Huawei är detta viktigt att känna till. Honor är ett undermärke till Huawei.
I år har många tillverkare satsat mycket på att ta fram bra budgetmobiler i mellansegmentet. Telefoner som erbjuder bra design och mycket prestanda för pengarna så konkurrensen i detta segment är hård.
Som vanligt när du tänker skaffa en ny mobiltelefon bör du alltid fundera igenom hur du använder din mobiltelefon och välja en mobiltelefon som passar just dig. Om du endast använder din mobiltelefon för att ringa behöver du ju inte riktigt någon dyr toppmodell utan kan nöja dig med något enklare. Men om du använder din smartphone till att ringa, titta på streamad film, lyssna på musik, spela spel och så vidare kan du istället titta på toppmodeller.
Honor 6X är ett bra alternativ om du vill ha en relativt kraftfull mobil med en lite mer premium design men till ett billigare pris.
En Honor 6X kostar från 150 dollar vilket motsvarar ungefär 1400 kr men ett svenskt pris kommer bli något högre på grund av den svenska momsen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar