Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 4 oktober 2016

Samsung Galaxy Note 7Samsung Galaxy Note 7 som återkallades på grund av att det fanns problem med de innbyggda batterierna är återigen på väg att släppas till försäljning.  Några Samsung Galaxy Note 7 som hade nått ut till kunder exploderade nämligen och orsakade skador.
Nu i Oktober är de återigen på väg ut på marknaden efter att Samsung har åtgärdat problemet.
Samsung Galaxy Note 7 har samma typ av design som de allra senaste flaggskepps mobilerna från Samsung. Det vill säga en böjd display, ram av aluminum samt i övrigt en glas konstruktion. Hela fronten är täckt av glas och det är även baksidan men under glaset är mobilen byggd av plast.
Denna gång är mobilen vatten och dammtålig genom en IP68 certifikation. Luren tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Displayen är som vanligt när det gäller Note serien av typen AMOLED och är på 5,7 tum.
Den har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 518 ppi. Displayen är med andra ord otroligt skarp och har utmärkt färgåtergivning. Detta är helt klart en av de bästa skärmarna på marknaden just nu.
Denna smartphone har USB Typ C port, fingeravtryckläsare ( som vanligt i Hemknappen) och en Iris skanner som komplement till fingeravtryckläsaren. Iris skannern sitter längst upp på mobilens framsida.
Note 7 har ett Ram minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB. Det bör räcka för de flesta och dessutom kan man om man sätta in ett minneskort på upp till hela 256 GB. Att få plats med dina egna filer och favorit applikationer blir inte något som helst problem.
Denna smartphone har en åttakärnig Exynos 8890 processor på GHz. Samsung Galaxy Note 7 är ett riktigt kraftmonster som klarar av precis allt man kräver av den. Det rör sig trots allt om en av de bästa mobiltelefonerna som finns där ute.
Den bakre huvudkameran är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar. Som vanligt när det gäller Samsungs toppmodeller har telefonen kameror av otroligt bra kvalitet och som ger vackra bilder.
Batteriet hos denna monster mobil är på 3500 mAh och telefon stödjer både snabbladdning och trådlös laddning.
Det operstivsystem som finns i telefonen är Android 6.0.1 Marshmallow men den kommer att vara uppdateringsbar till Android 7.0 Nougat.
Samsung Galaxy Note 7 är en stor smartphone vars största funktion är S-PEN är en mobiltelefon med fokus på media och administration. Pennan har många användbara funktioner. Många personer tycks tro att pennan endast är till för att göra anteckningar på den stora displayen men det är en missuppfattning. Den är betydligt mer användbar än så.
Direkt när du drar ut S-PEN från sitt fäste i botten av luren dyker en meny upp på displayen.
Man kan till exempel använda pennan som förstorungsglas på skärmen, översätta ord i en text och göra anteckningar på displayen.
Eftersom Samsung Galaxy Note 7 är en väldesignad, högkvalitativ phablet med unibody design och topp prestanda blir förstås priset därefter. Priset landar runt 8590 kr och det är mycket pengar att betala för en mobiltelefon men då får du naturligtvis det allra bästa man kan få tag på just nu. Bara som en liten jämförelse kan du om du har de pengarna istället köpa två One Plus 3.
Vi får se hur försäljningen av Samsung Galaxy Note 7 går nu när mobilens rykte har fått sig en törn.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar