Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 11 november 2016

Billiga smartphones: LG G3SLG G3S är en budgetmobil som är helt konstruerad av plast men gör sitt bästa för att se ut som en smartphone som är byggd av metall. Baksidan är lätt kurvad vilket medför att telefonen ligger skönt i handen.
Samtliga fysiska knappar sitter placerade på baksidan av mobilen. Jag tycker att det är en utmärkt ide att ha knapparna där och man vänjer sig fort med den ovanliga placeringen.
LG G3S har en IR Blaster med vilken du kan styra bland annat din TV och det är förstås en användbar funktion. Din mobiltelefon kan också vara din TV kontroll.
Displayen är av typen LCD och är på 5 tum och har 720×1280 pixlar. Pixeltätheten är på 294 ppi (pixels per inch) så den har knappast den bästa displayen även om den duger för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa. Budgetmobiler passar inte alls som multimedia enheter med vilka du kan titta på streamad film eller spela spel. De har för dålig prestanda för att fullt ut duga till sådant så ifall du är ute efter något liknande bör du lägga till ett par tusenlappar.
Det som driver det hela är en fyrkärnig Snapdragon 400 processor på 1,2 GHz. Processorn är en som har använts i flera billigare mobiltelefoner och det innebär att den är beprövad och har visat att den klarar av lättare användning utan problem.
Ram minnet är på 1 GB och internminnet är på endast 8 GB vilket är på gränsen till för lite. Ett så pass litet inbyggt minne fylls på relativt fort och det faktum att luren har plats för ett minneskort på upp till 64 GB löser inte direkt problemet. Du kan inte spara appar på MicroSd kort.
Den bakre kameran är på 8 Megapixlar och har laser autofokus och LED blixt medans den främre kameran är på 1,3 Megapixlar.
En så här billig smartphone har aldrig någon högkvalitativ kamera men de flesta mobil kameror kan ge okej bilder som duger för att läggas upp på sociala medier.
Batteriet är på 2450 mAh och det går att byta ut eftersom telefonens bakstycke går att ta loss och det är en fördel som de flesta av dagens flaggskepps mobiler saknar. Du skulle med andra ord kunna ha ett extra batteri. När batteriet är tömt kan du snabbt byta till ett full laddat batteri.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 4.4.2 KitKat och det är en riktigt gammal version av systemet men som tur är är det uppgraderbart till Android 5.0.2 Lollipop.
Det är viktigt att aldrig köpa en mobiltelefon på impuls och det är ändå viktigare ifall du tänker spendera lite pengar på din nya smartphone. Du riskerar nämligen att ha en i det närmaste oanvändbar telefon och det är aldrig kul.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar