Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 10 november 2016

Billiga smartphones.Dyra flaggskepps mobiler får många rubriker i media runt om i världen men det finns många spännande budgetmobiler som det sällan eller aldrig skrivs något om.
Det finns trots allt smartphones som inte kostar så mycket men som ändå går att använda om man inte har allt för höga krav på prestandan.
Toppmodellerna är till och med bättre än någonsin och det samma har också hänt inom budgetmarknaden där det har skett en uppryckning både när det gäller designen och specifikationerna.
Budgetmobilerna är inte längre fullt lika enkla som de tidigare var. En budgetmobil är dock inte lämplig för alla. När du väljer en budgetmobil får du ibland räkna med sämre displayer och svagare processorer och det är förstås inte bra för dig som brukar använda din mobiltelefon till mer krävande arbetsuppgifter som att spela spel eller konsumera media. För dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa, surfa på nätet och skicka sms duger billiga telefoner gott och väl.
Jag tänker framöver ge exempel på några helt okej mobiltelefoner med en prislapp runt 1500 kr. Mobiler som kostar betydligt mindre än så blir nämligen i det närmaste oanvändbara så att skaffa en billigare mobiltelefon än så är inte att rekomendera för någon.
När du börjar leta efter en lämplig billig smartphone finns det några saker man bör tänka på när det gäller specifikationerna.
Ram minnet bör vara på minst 1 GB och internminnet bör vara på minst 8 GB för att telefonen ska fungera på ett bra sätt. Ett mindre Ram minne leder till en oerhört seg, långsam upplevelse varje gång du använder din mobiltelefon och när det är så tröttnar du ganska fort.
Ett mindre inbyggt minne innebär att den snabbt blir full och till slut slutar vissa funktioner helt att fungera eftersom internminnet är propp fullt. Detta kommer att hända även om du aldrig installerar några applikationer eftersom de appar som redan finns i telefonen uppdateras efter en tid och det leder till att minneskapaciteten minskar. Man kan jämföra ditt internminne med en byrålåda och om lådan är liten fylls den upp direkt. Du får helt enkelt inte plats med allt du vill lägga i byrålådan.
Batteristorleken är även den mycket viktig och jag brukar rekomendera ett batteri på minst 2300 mAh. Hur mycket ström en mobiltelefon förbrukar påverkas både av hur du använder din mobil och vilka specifikationer din smartphone har. En toppmodell med en skarp QHD display och mycket kraftfull processor förbrukar mer än en lur med sämre display och svagare processor. En budgetmobil kan alltså klara sig med ett lite mindre batteri.
När du tänker skaffa en ny mobiltelefon bör du aldrig välja din nya mobil på impuls. Kolla olika modeller. Jämför specifikationer, funktioner och design mellan olika telefoner innan du bestämmer dig. Läs och titta på recensioner. Du ska ju försöka få det bästa möjliga för de pengar du har tänkt spendera på mobiltelefonen och det gäller oavsett om du tänker köpa en dyr flaggskepps mobil eller en billigare budgetmobil. Det är däremot ändå viktigare om du letar efter en budgetmobil eftersom du annars riskerar att köpa en mobiltelefon som inte alls fungerar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar