Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 4 november 2016

Lenovo Moto G4 PlayOm du vill ha en billig smartphone med ett pris runt 1500 kr kan Lenovo Moto G4 Play vara ett alternativ. Denna budgetmobil släpptes till försäljning i Maj 2016 så den är fortfarande relativt ny.
Den är huvudsakligen konstruerad av plast och har en ram av plast men som är gjord för att likna aluminum. Bakstycket som går att ta loss är av en mönstrad greppvänlig plast. Du kan på ett lätt sätt byta ut ditt batteri ifall det skulle börja bli dåligt och om du vill kan du köpa ett extra batteri att ta med dig när du befinner dig långt ifrån ett eluttag.
Lenovo Moto G4 Plus har en LCD display på 5 tum och denna display har låga 720×1280 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på 294 ppi. På grund av telefonens kompakta storlek är det möjligt att ha en lägre upplösning på displayen utan att det blir allt för dåligt.
Den vanliga modellen har ett Ram minne på 2 GB och ett internminne på 16 GB men det finns en billigare variant med ett Ram minne på 1 GB samt ett internminne på 8 GB. Den sistnämnda har för lite kapacitet för att vara ett bra alternativ. Ett så litet Ram minne innebär att mobilen kommer att vara långsam och det låga internminnet fylls allt för fort. Tänk på att du aldrig har hela mängden inbyggt minne till ditt förfogande utan mycket har redan förbrukats av operstivsystemet och förinstallerade applikationer som man sällan kan radera. Varje gång en applikation uppdateras försvinner en liten del av internminnet.
Inne i denna budgetmobil sitter en åttakärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 GHz. Lenovo G4 Play är en svag mobil som kämpar i en hårt konkurrent utsat marknad full med bra alternativ.
Processorn klarar av mer grundläggande saker men prestandan duger inte riktigt för mer krävande arbetsuppgifter.
Den har plats för ett minneskort på upp till 256 GB men där kan man oftast inte spara appar så tänk inte att ett MicroSd kort ska kompensera för ett litet inbyggt minne. Det går inte fullt ut och det är viktigt att känna till detta innan man investerar i en ny lur.
Den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt och den främre kameran är på 5 Megapixlar. De flesta moderna mobiltelefoner har åtminstone okej kameror och den här mobilen är inget undantag.
Batteriet är på 2800 mAh och bör klara minst en dag på en laddning vid vanligt användande.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0.1 Marshmallow. Lenovos Motorola telefoner har alltid ett nästan helt rent operstivsystem och det är en stor fördel.
Man måste vara medveten om att när man köper en mobiltelefon med ett lägre pris får man sämre prestanda och ibland en enklare design. Varje gång man skaffar en ny smartphone behöver man kompromissa och mer så när mobilen kostar lite.
Lenovo Moto G4 Play är en okej basmobil som kan duga för lättare användande som att ringa, skicka sms och använda den för lättare surf på nätet. Jag kan inte rekomendera den för dig som har högre krav än så.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar