Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 2 november 2016

Lenovo Moto MOm du är ute efter en lite billigare budgetmobil i mellansegmentet som erbjuder en fantastisk batteritid kan den kommande Lenovo Moto M vara ett bra alternativ. Den har ett gigantiskt batteri på 5100 mAh som med tanke på de lite lägre specifikationerna bör ge dig flera dagar på en laddning.
Lenovo Moto M har en unibody konstruktion samt har ett chassi byggt av metall. På baksidan sitter en fingeravtryckläsare vilket är en funktion som har blivit mycket vanligt förekommande hos dagens mobiltelefoner och nu för tiden förekommer de till och med hos något dyrare budgetmobiler.
Den har en LCD display på 5,5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten landar på 401 ppi.
Det rör sig om en HD display av hög kvalitet och att den inte har en QHD display är en stor fördel för batteritiden. En skärm med mer pixlar drar också mer ström för att lysa upp skärmen.
Det samma gäller processorn. En kraftfullare processor drar mer ström och då behöver mobiltelefonen ha ett större batteri samt ha bra batterispar funktioner.
Lenovo Moto M drivs av en åttakärnig Mediatek MT6755 Helio P10 processor på 1,8 GHz. Detta är en okej processor som klarar av vanligt användande utan problem men den tillhör inte de allra kraftfullaste därute.
Det finns en enklare variant med ett Ram minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB och det finns en lite bättre variant med ett Ram minne på 4 GB så ett internminne på 64 GB.
Båda dessa har plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
På baksidan finner man en 16 Megapixel kamera med autofokus och LED blixt och den ger bra bilder.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Det kinesiska företaget Lenovo köpte Motorola från Google för några år sedan.
Motorolas mobiltelefoner kommer alltid med ett nästan helt rent operstivsystem och det innebär många fördelar och Lenovo Moto M är inget undantag. Man får väldigt få förinstallerade applikationer som man sällan eller aldrig använder och som bara tar upp plats. Man får också uppdateringar av operstivsystemet tidigt på grund av att tillverkaren inte behöver anpassa uppdateringar till deras skinn och sådant tar tid.
Operstivsystemet som sitter i denna smartphone är Android 7.0 Nougat och det är den allra senaste versionen av systemet. Det är oerhört glädjande för denna version har inte hunnit nå ut till särskilt många mobiltelefoner ännu.
Lenovo Moto M är en mycket intressant budgetmobil med ovanligt bra prestanda.
Den presenteras troligen någon gång under November och kommer ha ett pris runt 249 Euro vilket direktöversatt blir strax under 2500 kr men då får man lägga till den svenska momsen.
Eftersom Lenovo Moto M inte har presenterats ännu kan några uppgifter vara felaktiga men det mesta bör vara korrekt på grund av den korta tid som är kvar till lanseringen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar