Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 8 mars 2017

Motorola Moto G5 PlusMotorola ptesenterade Moto G5 och Moto G5 Plus på Mobile World Congress 2017 och dessa modeller är ett par av årets budgetmobiler från Lenovo ägda Motorola.
Båda mobiltelefonerna har en liknande design men prestandan skiljer åt och Motorola Moto G5 Plus är den med bättre specifikationer. Båda lurarna har en metall konstruktion men den bättre modellen har en marginellt större display på 5,2 tum. De har båda en LCD display på 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar på 424 ppi hos Moto G5 Plus.
Under displayen sitter en oval Hemknapp och i denna finns en fingeravtryckläsare.
Bakstycket som har en matt finish går att ta bort och batteriet där under sitter inte fastmonterat så det är lätt att byta ut ifall det skulle behövas. Man kan även om man vill investera i ett extra batteri så att man alltid har med sig ett fulladdat sådant. Det är ju inte alltid man befinner sig nära ett eluttag. Batteriet är på 3000 mAh och det stödjer snabbladdning via Turbo Power så när det stora batteriet väl börjar bli tomt fylls det på kvickt. Detta är en funktion som när man väl har vant sig blir svårt att leva utan.
Det som driver det hela är en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz och detta i kombination med ett Ram minne på 2 eller 3 GB ger ett bra flyt i systemet. Internminnet hos båda varianterna är på 32 GB men det finns en ändå bättre variant men den når sannolikt aldrig Sverige.
Det finns plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB och det är förstås alltid bra att ha möjligheten att på ett lätt och billigt sätt utöka minneskapaciteten. Det är dock långt ifrån alltid som det går att spara appar på minneskort. Möjligheten finns från och med Android 6.0 Marshmallow men det är inte ofta som tillverkare aktiverar funktionen i sina skinn.
Motorola Moto G5 Plus har operstivsystemet Android 7.0 Nougat och det är dessutom relativt rent eftersom Motorola satsar på att behålla systemet som Google har tänkt sig det. Ett rent operstivsystem ger mindre bloatware och snabbare uppdateringar av systemet.
Bloatware är förinstallerade applikationer som inte går att ta bort och som sällan används. De tar alltså bara upp onödigt med plats i din mobiltelefon.
Den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt medans den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Denna smartphone har Google Assistant inbyggt och det är något som tidigare endast har funnits i Google's egna Pixel telefoner.
Den billigare varianten av denna smartphone har ett pris runt 229 dollar vilket motsvarar ungefär 2200 kr men räkna med ett högre pris här på grund av den svenska momsen som påverkar priserna i en negativ riktning.
Motorola Moto G5 Plus är en utmärkt all-round mobil med en mer premium design än tidigare och godkänd prestanda.
https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar