Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 4 juli 2018

Fördelarna med att köpa sin mobiltelefon kontant.Det är inte alla som har tänkt på att man kan köpa sin mobiltelefon direkt, utan delbetalning via sitt abonnemang. Man behöver inte använda ett kontantkort för att handla sin smartphone på det sättet och att betala sin nya mobil direkt har några fördelar.
Nackdelen kan förstås vara att det kan bli svårt att få ihop pengarna som behövs ifall man absolut vill ha en färsk toppmodell. Om man däremot kan stå ut med att ha en budgetmobil eller en budgetmobil i mellansegmentet kan det bli väldigt praktiskt. Man måste faktiskt inte idag ha en av årets toppmodeller för att få en bra all-round mobil. Man kan hitta en duglig budgetmobil eller varför inte en äldre flaggskepps mobil?
En fördel med att betala sin smartphone direkt är naturligtvis att din abonnemangs kostnad blir billigare på grund av att du inte betalar av en mobiltelefon också. Du betalar helt enkelt endast för själva abonnemanget och inget annat.


Om du blir trött på din mobiltelefon blir det lättare att byta till en ny. Du sparar bara ihop pengarna och köper en annan telefon. När man delbetalar sin mobil via abonnemanget måste du först betala färdigt din smartphone innan du kan beställa en ny från din operatör och det tar oftast minst 12 månader ofta längre än så. Jag själv är till exempel bunden i 24 månader.
Om din mobiltelefon under den tiden skulle råka bli stulen eller gå sönder blir du fortfarande tvungen att betala av telefonen och det är inte roligt alls.
Det samma gäller också ifall du skulle sälja en mobil som du betalar av varje månad. Du äger inte längre telefonen men får ändå räkningar varje månad och då blir det bara dumt att sälja mobiltelefonen. Dessutom kan den bli svårsåld om den endast fungerar hos din telefonoperatör.
Du kan leta efter den bästa dealen och hitta en billigare mobil än de som finns i din operatörs utbud och deras utbud är även begränsat. Valmöjligheterna blir större.
Om du av någon anledning blir missnöjd med din mobiloperatör blir det en aning lättare att avbryta abonnemanget i förtid även om du förstås fortfarande blir tvungen att betala någonting för att säga upp avtalet i förtid men du slipper åtminstone betala den återstående kostnaden för mobiltelefonen.
Det blir möjligt att välja en kortare bindningstid på ditt abonnemang eftersom du inte har någon smartphone att betala av. Kort bindningstid innebär att man om en mobil ingår får en högre månadskostnad på grund av att telefonen måste betalas färdigt på kortare tid.
Man blir med andra ord mer flexibel ifall man inte har en mobil att ta hänsyn till.
Tänk alltid på att köpa en obunden mobiltelefon och inte en där ett kontantkort ingår för då är telefonen oftast låst till en operatör. När du köper en kontantkorts telefonen med till exempel Telias kontantkort fungerar endast ett Sim kort från just Telia och därmed minskar dina valmöjligheter betänkligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar