Google Play Böcker


Google Play Böcker är en applikation där du kan läsa böcker, serietidningar och tidningar direkt i din smartphone eller surfplatta. Det är mycket praktiskt eftersom du alltid har med dig boken och den tar ingen plats. Att bära med sig en vanlig bok eller tidning blir betydligt besvärligare.
Om du tänker använda din mobiltelefon för läsning är det förstås alltid bra om du har en mobil med en stor display.
Med en smartphone med mindre display blir det  extra besvärligt när du läser en serietidning på grund av att du då behöver zooma in extra mycket för att läsa text i pratbublorna.
Om du har en mobiltelefon med Android som operstivsystem finns den ibland redan förinstallerad i din telefon direkt från start och om den inte finns är den lätt att tanka ned från Play Store.


Du köper enkelt din litterateur i appen och det finns också helt gratis alternativ men då mest på engelska.
Det existerar ett stort utbud av populär skönliteratur, faktaböcker, serier och tidningar att läsa och de går att läsa offline vilket är en stor fördel eftersom du därmed sparar mobil data.
Det du ser direkt när du öppnar applikationen är det du håller på att läsa just nu.
Naturligtvis går det att leta efter en specifik bok eller författare. Att kolla igenom utbudet är enkelt genom att allt är så bra katalogiserat och det finns en mängd olika changer som till exempel historia, ekonomi, teknik, skönliteratur och barnböcker.
Du får även rekomenderationer basserat både på det du angett att du tycker om samt baserat på vad du tidigare har läst.
När du klickar på en titel får du mer information om boken och författaren samt exempel på andra böcker skrivna av samma författare.
Om du inte är helt säker på om du vill köpa en bok kan du först testa den genom att få ett kort gratisutdrag.
När du läser en bok kan du klicka på mitten av sidan och kan då se vilken sida du är på och du kan enkelt bläddra i boken du läser.
Google Play Böcker lanserades 2010 och hade i början avtal med 7000 utgivare och antalet har naturligtvis ökat med tiden.
Om du inte redan har provat kan jag rekomendera att du provar. Jag brukar använda Google Play Böcker ganska ofta på grund av att det är ett praktiskt sätt att läsa böcker och serietidningar.
Den här appen finns endast tillgänglig för Android mobiler.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.