Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 30 juli 2018

Xiaomi Mi A2


Xiaomi Mi 2 är en Android One mobil vilket innebär att den har ett rent operstivsystem och det är en stor fördel med den här telefonen.
Detta är en smartphone med en stor display, en bakre fingeravtryckläsare, dubbla bakre kameror samt USB Typ C port.
Chassit är av metall och hörnen är avrundade och fronten täcks till stor del av displayen men utan att gå fullt lika långt ut på kanterna som hos dyrare mobiltelefoner. Tjockleken ligger på 7,3 mm och det medför att telefonen try ganska tunn. Baksidan är inte helt plan utan är lätt avrundad vilket ger en telefon som ligger skönt i handen.
Denna sorts design ger nackdelen att telefonen knappast ligger plant på till exempel ett bord när du använder den utan att ta upp den.


Displayen har bildförhållandet 18:9 så trots sin storlek blir mobilen ändå relativt kompakt. I alla fall betydligt mindre än den skulle ha blivit med en display med ett vanligt bildförhållande.
Displayen är en LCD display på 6 tum med 1080×2160 pixlar.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 660 processor på 2,2 GHz samt har ett RAM minne på 4 GB. Internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken variant av mobilen du beställer.  Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten går inte att utöka.
Processorn är en typ av processor som brukar sitta i budgetmobiler i mellansegmentet så Xiaomi Mi A2 är en sådan. Det rör sig om en relativt kraftfull processor men den är inte fullt lika kraftfull som de som brukar sitta i toppmodellerna. Den här mobiltelefonen duger för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa samtal och surfa lite lätt, eventuellt spela enklare mobil spel. Om du gärna spelar mer tekniskt avancerade spel är det här inte riktigt någonting för dig.
Den främre kameran är på 20 Megapixlar och har LED blixt.
De dubbla bakre kamerorna är på 20 respektive 12 Megapixlar och har dubbla LED blixtar.
Kameralinserna kan ge okej bilder vid bra ljusförhållanden.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 4.0.
Ett batteri med den storleken känns en aning för litet med tanke på skärmens storlek och pixeltäthet.
Det bästa med Xiaomi Mi A2 är den stora displayen och det rena operstivsystemet. Operstivsystemet är Android 8.1 Oreo vilket är den senaste versionen av systemet.
Xiaomi är en mobil tillverkare som tyvärr inte är särskilt kända här i Sverige och det är förstås synd eftersom de är väldigt bra på att ta fram prisvärda mobiltelefoner.
Här i landet verkar det vara så att majoriteten endast känner till Apples och Samsungs mobiltelefoner och de flesta andra tillverkare är mer eller mindre okända.
En Xiaomi Mi A2 kostar runt 3000 kr men det priset gäller den dyrare modellen med ett inbyggt minne på 64 GB.
Den billigare modellen släpps senare i år så om du vill beställa den istället får du vänta några månader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar