Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 9 augusti 2018

Månadens fynd ( Augusti 2018).


Motorola Moto G5S Plus är en prisvärd budgetmobil i mellanklassen som har ett chassi av metall och dubbla bakre kameror.
Föregångaren heter Motorola Moto G5 Plus så namnen är ganska lika vilket kan leda till misstag. Om du inte har riktig koll kan du råka beställa den äldre modellen och det skulle vara trist eftersom Motorola Moto G5S Plus är en uppgradering. Främst när det gäller designen men även när det gäller prestandan.
Motorola Moto G5S Plus, där bokstaven S står för Special Edition är nästan helt byggd av metall men den vanliga Motorola Moto G5 Plus har en baksida av metall men are övre och undre delen av baksidan på mobilen är av plast.
Den nya modellen har en mer premium design och ser mer ut som en flaggskepps mobil även om den invändigt är en budgetmobil i mellanklassen.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare som har funktioner som inte alla andra mobiltelefoners fingeravtryckläsare har. Det är möjligt att navigera på displayen genom att svepa med ett finger över fingeravtryckläsaren.
Den här mobiltelefonen har den gamla microUSB porten och saknar vattentålighet men är däremot stänktålig så den klarar lättare regn utan problem.


Motorola Moto G5S Plus har en LCD display på 5,5 tum med 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 401 ppi (pixels per inch). Displayen skyddas av Gorilla Glas 3. Den är fullt tillräckligt skarp, har bra färgåtergivning och betraktningsvinkel och dess storlek medför att telefonen blir en utmärkt multimedia enhet.
Under chassit av metall sitter en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz och RAM minnet är på 3 GB. Internminnet är på 32 GB men det ecexister också en dyrare variant med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Denna smartphone har fullt godtagbart minne som duger för de flesta konsumenter.
Eftersom mobiltelefonen lanserades i Augusti 2017 är processorn en budget procesor från det året och denna har bra med kraft och batteritiden påverkas positivt på grund av processorns effektivitet.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och har LED blixt medans de båda bakre kameralinserna är på 13 Megapixlar och har dubbla LED blixtar.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning.
Motorola Moto G5S Plus finns i färgerna Lunar grey och Fine gold men den variant som är mer vanlig i Sverige är den grå varianten.
Moto G5S Plus kostar 1989 kr hos NetOnNet och det medför att telefonen är ett väldigt prisvärt allternativ.
Alla behöver inte äga en toppmodell för att täcka sina behov och mobiler som den här hamnar relativt nära rent prestanda mässigt men utan att ligga fullt lika nära när det gäller prislappen. Man kan få fyra Motorola Moto G5S Plus för vad en flaggskepps mobil brukar kosta och det är förstås en tankvärd tanke.
När en smartphone har ett så billigt pris är det en fördel att köpa den obunden och direkt, utan, delbetalning. Därmed slipper du övriga kostnaden och betalar endast för ditt abonnemang. Det tjänar man mycket pengar på i längden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar