Xiaomi Pocophone F1


Xiaomi Pocophone F1 är en helt ny smartphone i en helt ny, kommande linje av mobiltelefoner från den kinesiska tillverkaren Xiaomi. Företaget är ett stort företag som tyvärr är i det närmaste okända här i Sverige. Tyvärr eftersom det är en mobiltillverkare som satsar på att erbjuda väldigt bra telefoner till överkomliga priser.
Mobiltelefonen med det lustiga och fåniga namnet är den senaste i raden av så kallade flaggskepps dödare. Smartphones som ger topp prestanda till ett lägre pris jämfört med de renodlad toppmodellerna.
Poco betyder lite på spanska så namnet blir bokstavligen lite telefon, vilket ju indikerar att man får lite telefon för pengarna när den tvärtom erbjuder mer för pengarna.
Desgnmässigt är det här en mobil som huvudsakligen består av plast. Detta som ett sätt att spara in på produktions kostnaden för att kunna hålla ett så lågt pris som möjligt. Kanterna är av metall men baksidan är av plast och fronten täcks till största delen av en display.
Bakstycket är lätt avrundat så telefonen ligger skönt i handen på grund av att den följer handens konturer.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port.


Xiaomi Pocophone F1 har en LCD display på 6,2 tum och med 1080×2246 pixlar. Displayen har det ovanliga bildförhållandet 18:7, de flesta mobiltelefoner med en liknande display design har bildförhållandet 18:9 istället.
Pixeltätheten landar på 403 ppi ( pixels per inch) så skärmen är tillräckligt skarp.
Skärmen är mycket bra med en bra färgåtergivning och betraktningsvinkel.
RAM minnet är på 6 GB eller 8 GB beroende på vilken modell du väljer och internminnet är på 64, 128 eller 256 GB men standard varianten har ett RAM minne på 6 GB samt ett internminne på 64 GB. Minneskort går att montera in och det är på upp till 256 GB. Den här mobiltelefonen har med andra ord tillräckligt med plats för dina privata filer och det råder knappast någon platsbrist vilket ofta är fallet med ändå billigare budgetmobiler och Pocophone är förstås inte en sådan.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 845 procesor på 2,8 GHz och detta är en av årets mest kraftfulla processorer och denna processor sitter i en mängd toppmodeller. Det vill säga betydligt dyrare mobiltelefoner än den här är och det är faktiskt imponerande att man kan få en smartphone med topp prestanda för ett så pass bra pris. Xiaomi Pocophone F1 kommer sanosanno till och med bli billigare än OnePlus 6 som nog är den nuvarande kungen av flaggskepps dödare.
Men OnePlus 6 har å andra sidan en mer påkostad design och ett i mitt tycke bättre operativsystem.
Xiaomi Pocophone F1 kommer med operativsystemet Android 8.1 Oreo men med tillverkarens skinn MIU 9.6 som inte riktigt passar allas tycke och smak. Det hamnar allt för långt ifrån det rena system som många föredrar och är vana med.
Den framåtriktade kameran är på 20 Megapixlar och de dubbla bakre kamerorna är på 12 respektive 5 Megapixlar och har PDAF, djupsensor samt dubbla LED blixtar.
Kameralinserna är kapabla att ge helt okej bilder men håller knappast flaggskepps standard.
Det inbyggda batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 så batteriet fylls på snabbt när det väl börjar bli tomt.
Priset på den här mobiltelefonen är från 300 dollar som direktöversatt motsvarar strax under 3000 kronor. När Xiaomi Pocophone F1 når Sverige kommer prissättningen bli något högre på grund av den svenska momsen men den kommer trots detta bli en väldigt bra deal för oss som är medvetna om alternativen där ute.
Om specifikationerna och inte designen är viktigast kan den här telefonen vara ett mycket bra alternativ men om du vill ha en mer lyxig design får du exempelvis rikta blicken mot OnePlus 6 istället.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.