Doogee N10


Doogee är en liten kinesisk mobiltillverkare som producerar utmärkta mobiltelefoner som erbjuder mycket för pengarna.
Doogee N10 är en smartphone med en stor display med flärp och en fin design.
Kanterna runt telefonen är av metall men baksidan är konstruerad av blänkande plast. Mobilens hörn är avrundade.
Detta är en budgetmobil som designmässigt ser betydligt dyrare ut än den faktiskt är men det är den knappast ensam om. Nu för tiden har tillverkarna kommit väldigt långt just när det gäller designen och till och med så pass billiga mobiltelefoner som den här har oftast en bra design samt är välkonstuerade rent allmänt.
Displayen är stor och når långt ut på kanterna så ramarna är ganska tunna men inte lika tunna som de hos toppmodellerna. Speciellt hakan är en aning tjockare.
Doogee N10 har ovanligt nog ett hörlursuttag och fingeravtrycksläsaren på mobilens baksida låser upp mobiltelefonen korrekt och relativt raskt.
Mobilen saknar vattentålighet och har inget stöd för snabbladdning.
Doogee N10 är en helt ny smartphone som lanserades i Mars 2019.


Displayen är en LCD display på 6 tum med 2280×1080 pixlar så pixeltätheten landar på acceptabla 293 ppi. En skarp display i kombination med en stor skärm ger en bra multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film eller titta på YouTube videos.
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB samtidigt som minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort.
Processorn är en fyrkärnig MediaTek MT6739 processor på 1,5 GHz. Det rör sig med andra ord om en lågbudget processor vilken inte är så kraftfull. Den klarar inte riktigt av till exempel mer krävande arbetsuppgifter som att spela tekniskt avancerade mobil spel som PUBG. Den här mobilen duger alltså inte fullt ut för dig som ofta spelar den typen av mobil spel men den duger för dig som mest använder sin mobiltelefon för att ringa samtal, titta på streamad film eller spela lite enklare spel.
Batteriet är på 3360 mAh och det är en helt okej batteristorlek med tanke på mobilens prestanda och displayens kvalitet och storlek.
Operativsystemet är Android 8.1 Oreo vilket inte är den senast tillgängliga versionen och det är förstås en nackdel. Dessutom får aldrig så här små kinesiska mobiltillverkares mobiler några uppdateringar av systemet under sin livslängd. Att anpassa operativsystemet android för att passa tillverkarens skinn tar tid och kostar pengar. Pengar som mobiltillverkaren inte har råd att spendera på något som de tycker inte ger några pengar tillbaka.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och de dubbla bakre kameralinserna är på 16 respektive 2 Megapixlar där den sistnämnda är en djupsensor.
En Doogee N10 kostar 100 dollar på tillverkarens hemsida och det motsvarar ungefär 926 kronor. Med den svenska momsen inräknad blir det 1158 kronor.
För de pengar är den en bra mobil som passar den lättare användaren bra. Det är naturligtvis inte så att man kan få en mobiltelefon med topp prestanda när den kostar så pass lite.
Små kinesiska mobiltillverkare har intressanta och spännande produkter åtminstone om du är en person som prioriterar prestanda före kända varumärken. Man får nästan alltid mer än vad man skulle ha fått ifall man beställer en smartphone från en mer känd tillverkare för samma kostnad.
Tänk på att det pris utländska nätbutiker anger är priset exklusive svensk moms och att frakt och eventuella tullavgifter kan tillkomma på priset.















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.