Google Stadia


Enligt Google är fysiska spelkonsoler på väg bort och streaming av spel direkt till mobiltelefoner, surfplattor, monitorer eller datorer framtiden.
De har därför tagit fram sin egna streaming tjänst Google Stadia.
Stadia kommer till en början att endast vara tillgänglig via webbläsaren Chrome.
Stadia är helt molnbaserat så det är inte möjligt att spela något spel offline. Att det går att växla mellan olika enheter men ändå behålla de framsteg man har gjort i Spelet är en stor fördel.
Man behöver ingen skiva, konsoll eller någon sändare av något slag. Allt som behövs är en kontroll som är direkt kopplad till Googles servrar. Allt sparas i molnet så det är ingen risk att utrymmet i dina enheter kommer att ta slut.


Det finns en hel del som Google behöver ta tag i för att kunna dominera spelmarknaden och en är att få stora spelutvecklare intresserade av att ta fram spel till deras plattform.
För tillfället finns det bara ett spel Doom Eternal.
Samtidigt som Stadia ska köras igång har Google startat upp sin egna spelutvecklare Stadia Games and Entertainment Studio som har ett nära samarbete med Unreal, Unity och Havoc vilka är kända för att erbjuda fantastiska spelmotorer.
Stadia Games är det meningen ska utveckla exklusiva spel som med andra ord endast ska vara möjliga att spela ifall man betalar för Stadias tjänster. Förmodligen via ett abonnemang. Hur mycket det kommer att kosta oss konsumenter är ännu oklart men det lär bli känt när väl servicen har kommit igång någon gång under året.
De populära gameplay videor som man kan titta på via till exempel YouTube eller Twitch ska bli ett sätt att marknadsföra spel. När du tittar på en gameplay video och därefter blir intresserad av just det spel som spelas i videon ska du kunna spela samma spel direkt i det media du tittar i.
Om du till exempel tittar på en video i din mobiltelefon kan du enkelt aktivera spelet i just den mobilen.
I din speciella kontroll finns till och med en knapp vars uppgift är att starta filmning och streaming av ditt spelande till för att ge ett exempel YouTube.
Framtiden får utvisa hur populär den här tjänsten egentligen kommer att bli men det är uppenbart att behovet finns. Fördelarna är också många. Det är ett sätt att spela som sparar plats i ditt hem på grund av att man inte behöver någon spelkonsol och man behöver inte heller en massa skivor med spel som tar upp utrymme. Dessutom har man alltid tillgång till sina spel oavsett var man befinner sig.
Stadia har förutsättningarna att bli en succé men avgörande är att Google lyckas se till att man kan spela med ett bra flyt hela tiden och att det finns många intressanta och spännande spel som är kompatibla med Stadia.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.