Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 15 april 2019

Samsung Galaxy A70


Samsung Galaxy A70 är en budgetmobil i mellansegmentet med en gigantisk display, fingeravtrycksläsare under glaset på displayen, en USB Typ C Port samt en fin design.
Framsidan består till största delen av displayen och i displayens överkant sitter en tårdropps formad flärp.
På baksidan sitter tre kameralinser och denna baksida är av en blänkande plast som är gjord att likna glas. Det är helt enkelt meningen att Samsung Galaxy A70 ska se ut som en dyr flaggskepps mobil men det är den alltså inte fullt ut.
Kanterna runt telefonen är av metall.
Till skillnad mot den dyrare Samsung Galaxy A80 är den inte en slider mobil och den har ingen roterande kameradel som den har.
Hörlursuttag finns men mobiltelefonen saknar helt någon IP Certifiering så den är med andra ord inte vattentät.


Displayen är en stor AMOLED display på 6,7 tum med 1080×2400 pixlar. Pixeltätheten landar på 393 ppi (pixlar per tum).
Mobilen har en skarp display med utmärkt kontrast och färgåtergivning.
En stor skarp display som denna ger en fantastisk multimedia enhet med vilken det går utmärkt att avnjuta YouTube videos och titta på streamad film från till exempel Netflix eller Viaplay.
Den här skärmen är dock så stor att den för en del användare kan vara för stor.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 675 processor på 2 GHz och har ett RAM minne på 6 eller 8 GB beroende på vilken modell av mobilen du väljer.
Det inbyggda minnet är på hela 128 GB och minneskapaciteten går att utöka via ett minneskort på upp till 512 GB. Denna smartphone har en ganska kraftfull processor men utan att nå ända upp till samma nivå som de processorer som sitter i toppmodellerna.
Internminne är så pass mycket att man inte behöver oroa sig för att det ska bli platsbrist någon gång i framtiden. Man slipper tänka på vad man laddar ned och hur mycket utrymme filerna kommer att sluka vilket är en stor fördel.
Den främre kameralinsen är på otroliga 32 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 32 Megapixlar, 8 Megapixlar och 5 Megapixlar. Den på 8 Megapixlar är en Ultra vidvinkel lins medans den mindre linsen är en djupsensor. Kamerornas har PDAF och LED blixt.
Det inbyggda batteriet är på 4500 mAh och stödjer snabbladdning men saknar trådlös laddning.
Operativsystemet är Android 9.0 Oreo men det är inte en ren version utan kommer med Samsungs egna skinn. Om detta är bra eller ej avgörs helt av din personliga smak. En del konsumenter vill ha ett så rent operativsystem som möjligt medans andra gillar ett mer avancerat system med  funktioner som inte finns i alla mobiltelefoner. Inställningar och funktioner vilka är unika för mobilens märke.
Samsung Galaxy A70 har mycket positiva aspekter och är ett mycket bra alternativ för dig som vill ha en ny smartphone.
A-serien är inte lika känd som flaggskepps mobilerna i S-serien men för mig gör det dessa smartphones mer intressant på grund av att det för mig är mer spännande att äga någonting som är mer unikt.
En Samsung Galaxy A80 kostar runt 7000 kronor men vad Samsung Galaxy A70 ska kosta är inte känt för tillfället men klart är att den kommer ha ett lägre pris än A80 som har en mer unik konstruktion och en mer kraftfull processor. Konkurrensen bland mobiltelefoner i mellanklass är hård så ifall priset blir högt får Samsung Galaxy A70 det svårt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar