iPhone 16 Plus

iPhones 16 Plus och iPhone 16 är nästan identiska. Mobilerna har samma processor, funktioner, appar, funktioner, kameror och till och med samma färger att välja bland.
Skillnaden är att iPhone 16 Plus har en mycket större display och därför också ett mycket större batteri.
Det sitter en pillerformad utskärning längst upp i mitten av displayens överkant för de båda selfie kameralinserna.
Ramarna runt displayen är väldigt tunna, faktiskt tunnare än de hos fjolårets modeller. 
Kameramodulen är annorlunda på den nya modellen.
På baksidan sitter nu de två kameralinserna ovanför varandra istället för vertikalt. De stora linserna ser imponerande ut och sitter i en blank kameramodul vilken konstaterar fint mot den matta finishen på resten av baksidan.
Bakstycket är täckt av glas och kanterna runt mobiltelefonen är av aluminium.
iPhone 16 Plus kommer med en Action Button och en kapacitiv kamerakontrollknapp.
Denna flaggskepps mobil har en IP-68 Certifiering som medför att mobiltelefonen klarar av att vara på 6 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Tillgängliga färger är Teal, Ultramarine, rosa, svart eller vit.

Displayen är en AMOLED display på 6,7 tum med 1290×2796 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 460 PPI (pixlar per tum). 
Den stora displayen har bildförhållandet 19.5:9, en bilduppdaterings frekvens på 60Hz och skyddas av Ceramic Shield glas (2024 generationen).
Många andra mobiltillverkare har displayer med snabbare bilduppdaterings frekvens i sina flaggskepps mobiler. Det finns faktiskt till och med budgetmobiler i övre mellansegmentet med högre bilduppdaterings frekvenser.
Det är en livfull display som fortfarande är tillräckligt ljus för att användas under en solig dag.
Apple har skapat en helt ny sexkärnig processor i år kallad A18 och en mer kraftfull processor version som kallas A18 Pro vilken sitter i iPhone 16 Pro. De nya processorerna är båda är designade för Apple Intelligence och detta betyder att att iPhone 16 och iPhone 16 Plus fick mer av en hastighetsökning än de annars skulle ha. Därmed har vanliga iPhones kommit närmare kraften hos iPhone 16 Pro i år.
Som de flesta känner till får instegs modellerna av iPhone normalt nöja sig med fjolårets topp processor.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det existerar även andra varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB samt ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 512 GB.
Det finns ingen plats för ett minneskort så minnesmängden man får från början behöver man klara sig med under telefonens livslängd.
Naturligtvis är minnesmängden väldigt viktig att ha koll på när man ska beställa en ny smartphone. För lite internminne leder nämligen till en förkortad livslängd för telefonen eftersom minnet då fyller upp på kort tid. Detta leder till stora bekymmer för mobiltelefonens ägare.
På baksidan sitter två kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har dubbel pixel PDAF, sensor shift optisk bildstabilisering och dubbla LED blixtar.
Selfie kamerorna är på 12 Megapixlar (vidvinkel lins) med PDAF och en SL 3D (djupsensor/biometrisk sensor).
Kameralinserna är av hög kvalitet och är mångsidiga men erbjuder inte en dramatisk förbättring jämfört med förra generationens iPhones. Men med uppgraderad artificiell bearbetning och en kamerakontroll knapp förbättrar iPhone 16 Plus fotograferings upplevelsen för användaren.
Audio Mix är en väldigt coolt funktion. När man har spelat in en video och man inser att det var någon som pratade högt i bakgrunden och förstör atmosfären kan man redigera videon för att ta bort den rösten helt.
Apple brukar aldrig informera om vilken batteri storlek de har i sina mobiltelefoner och den här gången är tyvärr inte något undantag. Det är helt värdelöst att undanhålla sådan viktig information från oss konsumenter. 
Vi har nu trots detta den exakta batteri storleken tack vare den brasilianska tillsynsmyndigheten Anatel.
Enligt dem har iPhone 16 Plus ett batteri på 4674 mAh. 
Batteriet klarar av att laddas femtio procent fullt på trettio minuter och har stöd för MagSafe trådlös laddning på 25W.
En iPhone 16 Plus kostar från 12 995 kronor och det är mycket pengar att betala för en ny mobiltelefon. 
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.
Mitt råd är alltid att jämföra flera olika mobiltelefoner inom samma prisklass genom att bland annat gå igenom vilka specifikationer och funktioner du får för dina pengar. Läs recensioner innan du bestämmer dig för att få tillräckligt med information för att kunna göra ett genomtänkt val.
Se alltså till att vara en medveten mobilköpare för att på så sätt undvika felköp.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030