Samsung Galaxy A15 4G

Samsung Galaxy A15 4G är en budgetmobil i mellansegmentet som lanserades 2023.
Ramarna runt front displayen är ganska tjocka medan några av konkurrenterna som Xiaomi Redmi Note 13 4G eller Motorola Moto G54 redan visar ett modernare utseende i detta avseende. I mitten av displayens överkant sitter en flärp för selfie kameralinsen och displayen är relativt stor.
Kanterna runt mobiltelefonen såväl som baksidan är konstruerade av plast och plasten på baksidan är högblank vilket leder till att ytan skimrar i ljuset. 
Det är tyvärr så att fingeravtryck lätt fastnar på bakstycket och det blir ett problem. 
Mobilen är dessutom hal i handen så jag skulle definitivt råda en eventuell köpare att skaffa ett mobilfodral direkt. Chassit av plast skulle förmodligen inte överleva alltför många fall och man undviker därmed problematiken med en kladdig baksida.
Denna billigare mobil har en platt baksida, platta kanter och ingen stor kameramodul. 
Man kan tydligt se att det rör sig om en mer budget orienterad smartphone på dess övergripande design.
Kanterna runt mobiltelefonen har en matt finish och ger lite grepp när man hanterar mobiltelefonen. På höger långsida sitter volymen och Powerknappen. Den sistnämnda har en fingeravtrycksläsare integrerad i sig och den låser upp mobiltelefonen smidigt och korrekt nästan varje gång.
Det finns två SIM platser så om man vill kan man växla mellan två SIM kort. Om man också vill sätta in ett microSD kort måste man använda en av de två platserna för detta.

Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med 1080×2340 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 396 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 19.5:9 och har en bilduppdaterings frekvens på 90Hz.
Displayen är fantastisk, med levande färger och tillräckligt med ljusstyrka för att klara en solig dag samtidigt som man fortfarande kan se vad som visas på displayen.
Du kommer knappast hitta någon topp processor i en så här billig mobiltelefon men den åttakärniga MediaTek Helio som finns här är fortfarande en kompetent processor som kan hantera dagliga uppgifter bra.
Jag skulle undvika tyngre mobilspel som New State Arena Breakout Lost Light  eller Call of Duty Mobile  men för en daglig mobiltelefon som kan hantera lite lättare mobilspel är Samsung Galaxy A15 funktionsduglig.
Instegs modellen har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men som vanligt existerar även andra varianter av samma smartphone och dessa har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB samt ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB. 
Den här mobilen har plats för ett minneskort så minnesmängden är möjlig att utöka i efterhand.
Mobiltelefonen kommer med operativsystemet Android 14 med Samsungs egna användargränssnitt OneUI 6.1 så den har inte någon ren version av systemet. Det finns många förinstallerade appar, de flesta från Samsung själv men det finns även en del appar från tredje part. De flesta av dessa kan dock avinstalleras ganska enkelt.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 5 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makro lins på 2 Megapixlar. 
Kamerorna har autofokus och LED blixt.
Selfie kameran i fronten är på 13 Megapixlar (vidvinkel lins).
Man kan säkert få några anständiga bilder ur Samsung Galaxy A15 4G men förvänta dig inte topp resultat. Främst när det finns mycket ljus tillgängligt. För en vardagskamera gör den ett acceptabelt jobb för en så billig mobiltelefon så länge motivet är väl upplyst och inte rör sig. 
Mobilen är utrustad med ett ansenligt 5000 mAh batteri men det är inte något unikt eftersom i stort sett varje mobiltelefon som kommer ut i år verkar ha den batteri storleken. Batteriet stöder laddning på 25W.
Som en grundläggande smartphone duger Samsung Galaxy A15 utmärkt. Den har en bra display, rimlig prestanda och fantastisk batteritid. Kamerorna är dock i bästa fall genomsnittliga. 
En Samsung Galaxy A15 4G kostar 1990 kronor och det är ett okej pris med tanke på vad man får för pengarna.
Det är dock bra att vara medveten om att för endast 500 kronor mer får man en Nothing CMF Phone 1 vilket är en betydligt bättre mobiltelefon som ligger i mobiltelefon kategorin budgetmobiler i övre mellansegmentet. Det kan däremot vara bra att känna till att Samsung Galaxy A15 4G har funktionen NFC vilket den i övrigt bättre mobiltelefon saknar.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.
Mitt råd är alltid att jämföra flera olika mobiltelefoner inom samma prisklass genom att bland annat gå igenom vilka specifikationer och funktioner du får för dina pengar. Läs recensioner innan du bestämmer dig för att få tillräckligt med information för att kunna göra ett genomtänkt val.
Se alltså till att vara en medveten mobilköpare för att på så sätt undvika felköp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030