PlayStation Backbone One


Backbone One PlayStation Edition är en officiellt licensierad mobilkontroll som finns i både iOS och Android kompatibla varianter. Byggkvaliteten är för det mesta bra.
Det är en tvåsektionskontroll på en fjädrande arm utformad för att klämma runt en kompatibel smartphone. detta är en hopfällbar kontroller, vilket innebär att den skjuts upp så att du kan sätta in de flesta USB-C mobiler.
Den eleganta, mattvita finishen matchar standardfärgerna för PS5 och DualSense trådlösa handkontroll. Dynan ligger bekvämt i dina händer medan triggers, analoga spakar och knappar alla är av tillfredsställande hög kvalitet. 
De dubbla analoga spakarna har samma storlek och form som joysticks på Nintendo Switch Joy-Cons medan riktningsplattan är plusformad med rundade spetsar. Små, runda meny, alternativ och delaknappar sitter under riktningsplattan och den högra analoga spaken, tillsammans med en orange knapp som startar appen Backbone (tillgänglig för Android och iOS).
Mobil kontrollen har ett hörlursuttag och en USB-C-port. Båda är bra att ha, och det senare betyder att man kan ladda sin mobiltelefon medan man spelar.

Backbone One PlayStation Edition presterar stabilt, med imponerande liten ingångsfördröjning under både molnstreaming och fjärrspel. Till viss del kommer din körsträcka här att variera beroende på styrkan på din internetanslutning
Ett område där Backbone verkligen skiner är med designen av sin app. Att använda Backbone appen förvandlar i huvudsak din mobiltelefon till en spelkonsol. Den ger dig en lista över kompatibla appar och presenterar den med allt ögongodis du är van vid med konsoler, inklusive snygga animationer och automatiskt spelade trailers. I kombination med kontrollern är detta ett av de mest omfattande paketen jag någonsin sett. Att ha möjligheten att bläddra bland spel tillgängliga på olika plattformar och starta dem direkt från appen gör det nästan till en sömlös process när man väl har loggat in på alla sina olika tjänster.
Backbone One PlayStation Edition fungerar utmärkt med Xbox Cloud Gaming, eller någon annan molnstreamingtjänst man vill använda. Android känner igen den som en generisk kontroller så mobilspel som laddas ner från Google Play Store är enkla att spela.
Mobil kontrollen har inget eget batteri inbyggt i den så man använder sin mobiltelefons batteri. Det är inget större problem men det är värt att nämna. Det blir ingen skillnad mot att spela enbart på din smartphone så det är osannolikt att man kommer att märka någon skillnad när det gäller strömförbrukningen. Som alltid med dessa kontroller bör man undvika att ladda den under natten.
Backbone One ser snygg och elegant ut oavsett om den är virad runt din smartphone eller inte.  Det här är inte det minsta handkontrollgreppet på marknaden för en mobiltelefon men det är en av de skönaste att använda.
Handkontrollen är enkel att använda och bekväm att hålla i och ett utmärkt sätt att lägga till fysiska kontroller till en mobil för att spela vissa spel. Den lägger också till ett numera ovanligt hörlursuttag till användarens mobiltelefon vilket är en fin touch. 
Allt fungerar bra och allt flyter på bra och Backbone One känns riktigt bekväm och tillfredsställande att använda. Totalt sett är den ett utmärkt val för alla som är seriösa när det gäller mobilspel och fjärrspel.
Den har en prislapp på runt 1490 kronor så den är inte så dyr samtidigt som den förhöjer spelupplevelsen och det gör den väl värd pengarna. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030