Vivo V40 Pro

Vivo V40 Pro sticker ut med ett batteri med enorm kapacitet och en av de snabbaste MediaTek processorer man kan hitta vilket borde hjälpa den att minska gapet till Snapdragon drivna flaggskepps mobiler som kostar betydligt mer pengar.
Displayen är stor med ganska tunna ramar runt om och ett punch hål i mitten av displayens överkant.
Det finns en fingeravtryckssensor under displayens yta som är ganska snabb och exakt.
Både fram och baksidan är böjda i kanterna samtidigt som kanterna runt mobiltelefonen är rundade vilket ger en bra känsla i handen.
Vivo har valt att använda kanter av plast och detta i en tid då konkurrenterna ofta använder sig utav metall. Det här är definitivt ett sätt för mobiltillverkaren att få ner priset för telefonen.
Den här mobilen är en av de tunnaste mobiltelefonerna som trots sin tunnhet har ett stort batteri. Mobiltelefonen har en tjocklek på 7,8 millimeter.
På baksidan som täcks av flera lager glas sitter en mycket unik kameramodul som innehåller tre linser som ligger lodrätt på rad under varandra i en avlång kameramodul med rundad överkant och underkant.
Den har stereohögtalare och en IP-68 Certifiering som medför att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Mobilen finns i färgerna Ganges Blue, Titanium Gray eller Moonlight White.

Displayen är en AMOLED display på 6,78 tum
med 1260×2800 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på otroligt skarpa 453 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 så den är mer långsmal och skyddas av 
Schott Xensation Alpha glas.
Displayen har fantastiska betraktningsvinklar, ser bra ut för ögat och har ljusa och livfulla färger.
En stor display av hög kvalitet medför naturligtvis att den är fantastisk för att titta på streamingtjänster, YouTube videos och att spela grafiskt imponerande mobilspel som Arena Breakout Call of Duty Warzone Mobile och New State.
Den åttakärniga MediaTek Dimensity 9200 Plus processon som driver Vivo V40 Pro tillkännagavs förra året som en kraftfullare version av den äldre MediaTek Dimensity 9200 processorn.
Den här processorn har tillräckligt med kraft för att göra denna flaggskepps mobil till en av de snabbaste mobiltelefonerna i detta segment, och överträffar sådana som har en Snapdragon 8s Gen 3 processor under chassit.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB men det existerar även andra varianter med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB. 
Minnesmängden är möjlig att utöka ytterligare genom att montera in ett minneskort vilket är en mindre fördel.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 50 Megapixlar (telefoto lins) samt en kameralins på 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering, 2×optisk zoom, autofokus, ring LED blixt och Carl Zeiss optik.
Selfie kameran på framsidan av telefonen är på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) med autofokus.
Vivo V40 Pros kameror är utmärkta i de flesta förhållanden. I dagsljus tar dess kameralinser tilltalande bilder som är av yppersta klass och som definitivt duger för att lägga upp på sociala medier.
Denna flaggskepps mobil har ett ovanligt stort batteri på 5500 mAh och har stöd för snabbladdning på 80W.
Med den här mobiltelefonen kan man enkelt klara sig igenom en hel dags användning på en enda laddning och fortfarande ha ström kvar för några timmar till.
Långt ifrån samtliga mobilmärken och modeller lanseras här i Sverige men de kan ändå vara intressant att veta lite om och Vivo V40 Pro är en av dessa mobiltelefoner. 
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.
Mitt råd är alltid att jämföra flera olika mobiltelefoner inom samma prisklass genom att bland annat gå igenom vilka specifikationer och funktioner du får för dina pengar. Läs recensioner innan du bestämmer dig för att få tillräckligt med information för att kunna göra ett genomtänkt val.
Se alltså till att vara en medveten mobilköpare för att på så sätt undvika felköp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030