Google Pixel 9 Pro Fold

Google Pixel 9 Pro Fold kommer in i ett trångt utrymme med nya hopfällbara mobiltelefoner från Samsung, OnePlus och Xiaomi.
Den är smalare och högre än den ursprungliga Google Pixel Fold men också tunnare och lättare.
Denna nya smartphone är nästan en perfekt fyrkant när den är utfälld.
Mobilen är bara 5,1 millimeter tjock i uppvikt läge vilket är löjligt tunt. Jämfört med föregående modell känns den som en helt annan mobiltelefon.
Den rektangulära kameramodulen på baksidan ligger vertikalt och går inte från kant till kant.
Kanterna runt mobiltelefonen har en satinfinish och är nu gjord av aluminium av flygkvalitet konstruerad av återvunnen aluminium.
Knapparna är alla av borstad aluminium och Powerknappen innehåller också en fingeravtrycksläsare. Mobiltelefonen stöder nu även upplåsning med ansiktsigenkänning. Face Unlock var inte tillgänglig hos originalet.
Den har en ny gångjärnsdesign som är tätare och bättre förhindrar att interna komponenter lossnar. Flaggskepps mobilen är en hopfällbar mobiltelefon som ska vara lika säker att bära med sig som en vanlig mobiltelefon.
Framsidan och baksidan är täckta av Gorilla Glass Victus 2 och baksidan har en härlig matt finish. 
Google Pixel  9 Pro Fold kommer i färgerna Obsidian eller Porslin.

Den yttre OLED-skärmen mäter 6,3 tum och har en upplösning på 1080×2424 pixlar och har en pixeltäthet på 422 PPI (pixlar per tum). Den har en bilduppdaterings frekvens på upp till 120Hz.
Samtidigt har den inre displayen på 8 tum 2076×2152 pixlar vilket leder till en pixeltäthet på 373 PPI (pixlar per tum). Displayen har en kvadratisk layout.
Den inre displayen stöder också dynamiska uppdateringsfrekvenser som varierar mellan 1Hz och 120Hz baserat på innehållet som visas på displayen.
Den höga display kvaliteten gör den till ett utmärkt alternativ för mobilspelande, webbsurfning och videotittande.
Den större displayen fungerar också bra ihop med Googles senaste AI funktioner, som inkluderar bildgeneratorn Pixel Studio, Gemini Live och Pixel Screenshots.
Mobilen har den nya åttakärniga Google Tensor G4 processorn som är upp till 20 procent snabbare för att surfa och 17 procent snabbare när man startar appar vilket ger lite bättre flyt under daglig användning än sin Google Pixel 9 Pro Fold hanterar mobilspel och appar bra men den är inte i nivå med de konkurrerande topp processorerna från Qualcomm.
Basmodellen har ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men det existerar även andra varianter med ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 512 GB. 
En minneskort plats saknas så det är inte möjlig att utöka minnesmängden ytterligare i efterhand.
Jag är glad att Google har valt att inte sig av ett RAM minne på 6 MP.  Särskilt eftersom en del av mobiltelefonens funktioner tydligen är ägnat åt att hantera de AI uppgifter som finns ombord.
På baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 10.8 Megapixlar (telefoto lins) och en kameralins på 10.5 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har dubbel pixel PDAF, optisk bildstabilisering, 5×optisk zoom, multi zone laser autofokus, Pixel Shift samt LED blixt.
Den här mobiltelefonen har två selfie kameralinser på 10 Megapixlar (vidvinkel lins) med PDAF och 10 Megapixlar (vidvinkel lins) med PDAF. Den sistnämnda sitter på den yttre displayen och den förstnämnda på den innre displayen.
Google Pixel 9 Pro Fold levereras med operativsystemet Android 14 och kommer att få sju år av operativsystems uppdateringar,  säkerhets uppdateringar och Pixel Drop uppdateringar. Det är ett ganska generöst engagemang,
Den här vikbara mobiltelefonen kommer också att få ett års Gemini Advanced gratis, och detta abonnemang inkluderar Gemini Live, en konversations, assistent med en mer avancerad form av Googles AI.
Batteriet är på 4650 mAh och har stöd för laddning på 21W.
Den har en mindre batteri storlek än sin föregångare men denna batterinedgradering var nödvändig för att hålla vikten och tjockleken nere på den nya mobiltelefonen.
Google Pixel 9 Pro Fold ser ut som en vanlig smartphone när den är stängd och öppnas till en minisurfplatta.
Den nya Fold känns modern, har en mer ergonomisk design, en snabbare processor och satellitsamtalfunktioner för första gången hos en Google mobil.
Varianten med ett internminne på 256 GB kostar 22 990 kronor och det är väldigt mycket pengar att betala för en smartphone.
Bortsett från priset ser Google Pixel 9 Pro Fold ut att vara en av de bästa multitasking och underhållnings mobiltelefonerna man kan köpa idag. Det hjälper att den interna displayen nu spänner över hela åtta tum vilket gör den till den största mobiltelefonen på marknaden. 
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.
Mitt råd är alltid att jämföra flera olika mobiltelefoner inom samma prisklass genom att bland annat gå igenom vilka specifikationer och funktioner du får för dina pengar. Läs recensioner innan du bestämmer dig för att få tillräckligt med information för att kunna göra ett genomtänkt val.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030