Google Pixel 9 Pro

I mobiltelefonernas värld börjar Google långsamt att bli en kraft att räkna med. Märket har producerat en mängd utmärkta mobiltelefoner genom åren och nu har Google Pixel 9 Pro lanserats som ett premiumalternativ för dem som vill ha det lilla extra.
Displayen är stor med relativt tunna ramar runt om och ett punch hål i mitten av displayens överkant. Under displayens yta sitter en ultrasonisk fingeravtrycksläsare vilken låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt varje gång man placerar fingret på den.
En betydande designförändring hos Google Pixel 9 Pro är den omarbetade kameramodulen. Det är Inte längre den distinkta rektangulära modul som går från kant till kant. Google ändrade saker genom att förkorta kameramodulen något samt avrunda hörnen.
Både framsidan och baksidan skyddas av Gorilla Glas Victus 2 och telefonen har kanter av aluminium.
Då detta är en flaggskepps mobil har den förstås en IP-68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Denna smartphone har stereo högtalare men saknar hörlursuttag och det är som vi alla vet väldigt vanligt att flaggskepps mobiler inte har ett hörlursuttag. Det har faktiskt varit på det sättet under många år vid det här laget så ifall du inte känner till den detaljen har du absolut ingen koll när det gäller mobiltelefoner. 
Du kan köpa en Google Pixel 9 Pro i färgerna Porcelain, Rose Quartz, Hazel eller Obsidian.

När det gäller display storlek är denna toppmobil nästan identisk med den billigare Google Pixel 9 så där de skiljer sig åt är i upplösningen vilket är viktigt för de som vill ha en rikare visuell upplevelse.
Google Pixel 9 Pro har en AMOLED display 6,3 tum med 1280×2856 pixlar som medför en pixeltäthet på 495 PPI (pixlar per tum) vilket representerar en ganska rejäl skillnad.
Displayen har bildförhållandet 20:9 och kommer med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz. Som tidigare nämnts skyddas displayen av Gorilla Glas Victus 2. Den här displayen kan i dagsläget anses vara lite mer kompakt än vad mobiltelefoner brukar vara. Den är dock tillräckligt stor och har tillräckligt hög pixeltäthet för att göra den här mobilen till en utmärkt multimedia mobil. 
Google Pixel 9 Pro är rejält kraftfull tack vare den åttakärniga Google Tensor G4 processorn. Det förbättrade processorn gör det möjligt för appar, menyer och mobilspel att laddas snabbare vilket skapar en överlag smidigare upplevelse.
Basmodellen har ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men som de flesta känner till är det extremt vanligt att mobiltelefoner finns i flera olika varianter när det gäller RAM minne och inbyggt minne. Så är också fallet här. Det är väldigt viktigt att känna till att det är så för att undvika felköp. Om man exempelvis tittar på en specifik smartphone och jämför priset hos olika butiker utan att faktiskt titta på de specifikationer man får kan man lura sig själv. Man kanske väljer den som är billigare utan att inse att den något dyrare mobilen ger dubbelt så mycket internminne och mer RAM minne. Ifall prisskillnaden inte är särskilt stor gjorde man helt enkelt ett onödigt misstag.
De andra varianterna har ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 256 GB, ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 512 GB och ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 1TB. Det finns ingen plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand vilket knappast blir nödvändigt i det här fallet.
Mobiltelefonen kommer med operativsystemet Android 14 när man öppnar förpackningen.
Denna smartphone kommer att få sju års Android uppdateringar, nya funktioner och säkerhets uppdateringar. 
Google Pixel 9 Pro har exakt samma kameraspecifikationer som Google Pixel 9 Pro XL. Det finns inga förändringar och inga kompromisser.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 48 Megapixlar (periskop telefoto lins) samt en kameralins på 48 Megapixlar ultra vidvinkel lins). 
Kameralinserna har dubbel pixel PDAF, multi zone laser autofokus, 5×optisk zoom, pixel Shift och LED blixt.
Selfie kameran i fronten är på 42 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) med PDAF.
Google Pixel 9 Pro gör ett otroligt jobb med att ta in avlägsna motiv samtidigt som den bibehåller en hög detaljnivå på dessa bilder. Bildkvaliteten över lag är av mycket hög kvalitet. Den här mobiltelefonen klarar av att ta fina bilder med gott om detaljer, svärta och tjusiga färger.
När det gäller batteritid är mobilen väldigt lik sitt billigare syskon. Båda delar på samma 4700mAh batteri som enkelt klarar långa pendlingar och resor. Även när du tittar på videor eller spelar mobilspel har Google Pixel 9 Pro mycket kraft över innan den behövde laddas.
Batteriet har stöd för laddning på 27W vilket medför att det kan laddas 55 procent fullt på 30 minuter och det är en okej laddningstid men utan att vara särskilt imponerande. Flera andra mobiltelefoner inom samma mobiltelefon kategori kommer med snabbladdning och laddar därmed batteriet fullt på kortare tid. 
Batteriet har stöd för trådlös laddning på 21W.
En Google Pixel 9 Pro kostar från 13 290 kronor och det är mycket pengar att betala för en mobiltelefon men då får man ju en flaggskepps mobil med allra högsta prestanda. Vill man ha en smartphone från Google men inte vill spendera fullt så mycket kan man istället välja att köpa en Google Pixel 9 eller möjligtvis någon av förra året modeller.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.
Mitt råd är alltid att jämföra flera olika mobiltelefoner inom samma prisklass genom att bland annat gå igenom vilka specifikationer och funktioner du får för dina pengar. Läs recensioner innan du bestämmer dig för att få tillräckligt med information för att kunna göra ett genomtänkt val.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030