Google Pixel 9 Pro XL

Googles ny super mobiltelefon går ut på att fokusera på batteri, kamera och smarta AI funktioner. Den leder en ny serie av Android mobiler som kan köra företagets Gemini AI system med en nästa generations konversationsröstassistent som är ett stort steg framåt.
Denna flaggskepps mobil har en stor display med ett punch hål i mitten av displayens överkant samt en optisk fingeravtrycksläsare under displayens yta. 
Den kommer nu med tunnare och mer symmetriska ramar runt om displayen.
Google Pixel 9 Pro XL har en fräsch design med en ny kameramodul som är mer  pillerformad än en hel remsa som går från kant till kant. Kanterna på mobiltelefonen är nu platta och polerade snarare än mjukt rundade.
Den har stereo högtalare men saknar hörlursuttag vilket är vanligt när det gäller flaggskepps mobiler. Hörlursuttag är betydligt mer vanligt hos billigare mobiltelefoner.
Mobiltelefonen finns i färgerna Porcelain, Rose Quartz, Hazel eller Obsidian.

Den har en stor AMOLED display på 6,8 tum med 1344×2992 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 486 PPI (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på upp till 120Hz, ett bildförhållande på 20:9 och skyddas av Gorilla Glas Victus 2.
Displayen är större och ljusare än de andra modellerna i samma serie av mobiltelefoner och den är underbar. 
Detta är bland de mest iögonfallande displayerna på marknaden.
En så här stor display med så här bra kontrast, svärta, färgåtergivning och skärpa medför att den blir en fantastisk multimedia mobil. 
Inuti finns den nya åttakärniga Googles senaste Tensor G4 processorn som är upp till 20 procent snabbare för att surfa och 17 procent snabbare när man startar appar vilket ger lite bättre flyt under daglig användning än sin Google Pixel 9 Pro  XL hanterar mobilspel och appar bra men den är inte i nivå med de konkurrerande topp processorerna från Qualcomm.
Basmodellen har ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 128 GB men som så ofta existerar det flera olika varianter av samma smartphone.
Dessa har ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 256 GB, ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 512 GB och ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 1TB. Samtliga mobiltelefon varianter lanseras inte i alla länder. Minnesmängden är möjlig att utöka ytterligare i efterhand genom att montera in ett minneskort.
Många vet inte att mobiler släpps i flera versioner med varierande mängd RAM minne och inbyggt minne och det kan leda till misstag när man jämför priser på en specifik mobil. Kolla inte endast upp priset utan kolla även upp vilka specifikationer du får för pengarna. Att en mobiltelefon är billigare i en butik kan faktiskt bero på att det är en modell med delvis sämre specifikationer.
Google Pixel 9 Pro XL levereras med samma  Android 14 version av operativsystem som tidigare modeller och är garanterad att få sju års uppdateringar vilket gör den till en av de mest stabila mobiltelefonerna på marknaden.
De stora nya tilläggen är alla AI relaterade och den här serien av mobiler är de första mobiltelefonerna som har Googles senaste Gemini Nano AI modeller vilket har möjliggjort en rad nya funktioner som injicerar AI på alla möjliga områden i systemet.
På baksidan inne i den stora kameramodulen sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 48 Megapixlar (periskop telefoto lins) och en kameralins på 48 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kameralinserna har dubbel pixel PDAF, optisk bildstabilisering, 5×optisk zoom, laser autofokus, Pixel Shift samt LED blixt.
Selfie kameran i fronten är på 42 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) med PDAF.
Kamerorna tar mycket detaljerade och skarpa bilder över hela linjen men är särskilt bra i svagt ljus och bevarar detaljerna i scener med hög kontrast mycket bra.
Batteriet är på 5060 mAh med stöd för laddning på 37W vilket innebär att batteriet kan laddas 70 procent fullt på 30 minuter. Den har stöd för trådlös laddning på 23W.
En Google Pixel 9 Pro XL kostar från 14 490 kronor och för de pengarna får man instegs modellen med ett inbyggt minne på 128 GB. Det rör sig alltså om en väldigt dyr smartphone och blir därmed inte direkt en mobiltelefon man kan köpa olåst.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.
Mitt råd är alltid att jämföra flera olika mobiltelefoner inom samma prisklass genom att bland annat gå igenom vilka specifikationer och funktioner du får för dina pengar. Läs recensioner innan du bestämmer dig för att få tillräckligt med information för att kunna göra ett genomtänkt val.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030