Xiaomi Mix Flip

Xiaomi Mix Flip är en tunn och snygg kompakt hopfällbar mobiltelefon som följer de senaste trenderna. Den har en baksida täckt av glas, kanter av aluminium och ett gångjärn i rostfritt stål.
Kanterna runt mobiltelefonen är gjord av polerad aluminium och kanterna är platta. Men på grund av sin glansiga yta är det en enorm smuts magnet.
Denna smartphone känns bra i handen, både i öppet och stängt läge.
Xiaomi Mix Flip har en sidomonterad fingeravtrycks läsare integrerad i Powerknappen. Det är otroligt lätt att nå knappen när mobilen är i stängt läge men lite krångligt när den är i öppet läge på grund av den högre placeringen.
Mobiltillverkaren Xiaomi hävdar att den nya mobiltelefonen har den största externa displayen på en hopvikbar smartphone. 
På sidan av den displayen kan man se ett par Leica märkta kameror i vertikal layout. 
Den här mobiltelefonen har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz med Hi-Res & Hi-Res Wireless ljud.

Xiaomi Mix Flip har en stor yttre display som Xiaomi säger att du kommer att kunna tillgodose de flesta av användarens dagliga behov utan att behöva öppna enheten. Mobilens yttre display  tillsammans med dynamiska widgets ger användaren snabb åtkomst till kamerorna. Man kan också kontrollera tid, väder och andra meddelanden.
Displayen är på 4 tum med 1208×1392 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 460 PPI (pixlar per tum). 
Den större inre displayen är en LTP AMOLED display på 6,86 tum med 1224×2912 pixlar med en pixeltäthet på 460 PPI (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz.
Den stora displayen medför att den här mobiltelefonen är en bra multimedia mobil lämpad för att titta på Youtube videor, streamade filmer, spela mobilspel och skriva längre texter.
Xiaomi Mix Flip drivs av  en åttakärnig Snapdragon 8 Gen 3-processor vilket säkerställer smidig prestanda för krävande applikationer, mobilspel och multitasking. Dessutom ryktas mobiltelefonen ha en vikbar skärm från Samsung, känd för sin kvalitet och hållbarhet. Kombination av en kraftfull processor och gott om internminne medför en användarupplevelse på flaggskeppsnivå.
Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och har ett inbyggt minne på 256 GB men som så ofta är fallet existerar även andra varianter av samma smartphone. Det finns två bättre varianter med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB och med ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 1TB. Som vanligt när det gäller flaggskepps mobiltelefoner saknar mobiltelefonen plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare. Men med så pass mycket inbyggt minne från start behöver man knappast heller kunna få tillgång till mer inbyggt minne. Det är naturligtvis betydligt viktigare hos budgetmobiler som ju ofta har mer begränsad mängd internminne.
Kameralinserna lokaliserade på höger sida om den lilla yttre displayen. Dessa kameralinser är på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och på 50 Megapixlar (telefoto lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabiliserin, 2×optisk zoom samt LED blixt. Kameralinserna är Leica linser.
Det finns även en selfie kameralins på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) som sitter på den stora, vikbara displayen.
Kameralinserna leverera högupplösta bilder med bra prestanda i svagt ljus. Eftersom det här är en toppmobil får man räkna med en väldigt bra bildkvalitet.
Batteri på 4780 mAh stöder snabbladdning på 67W med en USB-C-kabel men Xiaomi har inte sagt något om trådlös laddning ingår.
Det är i dagsläget oklart ifall Xiaomi Mix Flip kommer släppas internationellt men i Kina ligger instegspriset på motsvarande 8820 kronor. Det priset är förstås exklusive den svenska momsen så om telefonen i framtiden skulle säljas i Sverige kommer den få ett högre pris.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.
Mitt råd är alltid att jämföra flera olika mobiltelefoner inom samma prisklass genom att bland annat gå igenom vilka specifikationer och funktioner du får för dina pengar. Läs recensioner innan du bestämmer dig för att få tillräckligt med information för att kunna göra ett genomtänkt val.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030