Nothing Phone 2A Plus

Nya Nothing Phone 2A Plus bör ses som en kraftfullare version av den fem månader gamla Nothing Phone 2A och inte som en regelrätt uppföljare. Båda dessa mobiler är budgetmobiler i övre mellansegmentet. Som väl alla vet vid det här laget finns det olika mobiltelefon kategorier och det gäller att fundera igenom inom vilken kategori man vill leta efter sin nästa smartphone.
Displayen är stor med tunna ramar på 2,1 millimeters tjocklek vilket verkligen inte är lika tunt som hos de dyraste flaggskepps mobilerna, men det stora här är att de är perfekt symmetriska. Detta skapar intrycket av att mobilen är mer avancerad än den egentligen är. Detta eftersom ramsymmetri vanligtvis är reserverad för premium flaggskepp.
Dold under displayen finns en optisk fingeravtrycksläsare som låser upp mobiltelefonens display snabbt och smidigt varje gång man använder den.
Det är ännu ett bevis på företagets filosofi att leverera prisvärda mobiltelefoner med fantastisk design.
Vid första anblicken ser den här mobiltelefonen exakt ut som Nothing Phone 2A. Komplett med den genomskinliga designen på baksidan som låter betraktaren se insidan av mobiltelefonen. Den har också samma exakta uppsättning LED remsor som utgör dess Glymph Interface på baksidan av telefonen.
Bakstycket och kanterna runt mobiltelefonen är fortfarande av plast.
Den här mobiltelefonen har en IP-54 Certifiering vilket innebär att den klarar av damm och lättare regnstänk men knappast överlever att tappas i en swimmingpool.
Man får dock bara två färgalternativ. Grå eller svart.

Displayen är en AMOLED display på 6,7 tum med 1080×2412 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 395 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 och skyddas av Gorilla Glas 5.
Det rör sig om exakt samma display som hos föregångaren även om ramen har reducerats för att bli Nothings tunnaste hittills, vilket går långt för att få spel att kännas mer påkostad. Den adaptiva bilduppdaterings frekvensen på 120Hz håller saker och ting på en snabb och effektiv nivå. 
Att spela tekniskt krävande mobilspel som New State, Arena Breakout, Lost Light och Call Of Duty Mobile går utmärkt.
Nothing Phone 2A Plus använder en åttakärnig MediaTek Dimensity 7350 Pro processor vilket är en liten uppgradering. Jämfört med Nothing Phone 2As Dimensity 7200 Pro är denna processor ungefär tio procent snabbare,
Att navigera runt i gränssnittet åtföljs av flytande animationer och omedelbara svar som skriker prestanda. Men förutom när det gäller mobilspelandet kommer man inte att märka någon märkbar skillnad i vardagsprestanda.
I basmodellen för man ett  generöst RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB. Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men ingen av de båda varianterna har plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare.
På baksidan sitter två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kameralinserna har PDAF, optisk bildstabilisering och LED blixt.
Selfie kameran i fronten är på 50 Megapixlar (vidvinkel lins).
Det här är en mobiltelefon som är fullt kapabel till att ta väldigt fina bilder men utan att ligga på flaggskepps nivå.
Denna budgetmobil i övre mellansegmentet drivs ur förpackningen av operativsystemet Android 14 med tillverkarens skinn Nothing OS 2.6.
Nothings spelläge låter dig övervaka bildhastigheter, låsa ljusstyrka och visa färger och blockera inkommande samtal och aviseringar när man spelar olika mobilspel.
Den stora uppgraderingen för Plus modellen är att den får en något snabbare 50W laddning  vilket är en ökning från 45W som är den laddnings hastighet som finns hos Nothing Phone 2A.
Tyvärr, som väntat, finns det ingen laddnings kloss i själva förpackningen så man måste betala ut ytterligare pengar för att få privilegiet med snabb batteri laddning.
Ett svenskt pris är fortfarande okänt men man kan idag få standard Nothing Phone 2A för 4390 kronor och det är självklart att den här kommer att kosta något mer. Internationellt kostar den 370 Euro vilket motsvarar ungefär 4750 kronor exklusive moms.
Enligt min åsikt är det en så pass liten skillnad mellan föregående modell och den här rent tekniskt så det är mer lönsamt att köpa ordinarie Nothing Phone 2A. Helst ifall prisskillnaden blir så stor som den verkar bli. 
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.
Mitt råd är alltid att jämföra flera olika mobiltelefoner inom samma prisklass genom att bland annat gå igenom vilka specifikationer och funktioner du får för dina pengar. Läs recensioner innan du bestämmer dig för att få tillräckligt med information för att kunna göra ett genomtänkt val.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030