Honor 90 Pro

Varumärket Honor har återuppstått på senare tid efter att Huawei sålde mobiltillverkaren till en grupp företag som stöddes av den kinesiska regeringen i slutet av 2020. Detta steg var utformat för att tillåta Honor att fortsätta sälja sina produkter där Huawei inte kan på grund av svartlistlistningen av amerikanska regeringen.
Man har nu lanserat Honor 90 Pro och Honor 90 och båda telefonerna kommer att nå globala marknader omedelbart även om tillverkaren inte har informerat om en specifik tidslinje.
Displayen är stor och böjer över kanterna på långsidorna. Ramarna runt displayen är väldigt tunna.
Det sitter en optisk fingeravtryckläsare under displayens yta vilken låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt varje gång.
Baksidan är gjord av frostat glas med ett fjäder mönster med textur som medför att mobiltelefonen känns skön att hålla i handen.
Denna smartphone har stereo högtalare men saknar hörlursuttag vilket är ganska vanligt hos dagens flaggskepps mobiler.
Stereoljudet är ganska bra med hyfsat bra bas och tillräckligt hög volymen.
Honor 90 Pro finns i färgerna Midnight Black, Emerald Green, Diamond Silver och Peacock Blue.

Honor verkar ha återanvänt förra årets AMOLED display på 6,78 tum med 1224× 2700  pixlar med en pixeltäthet på 437 PPI (pixlar per tum samt en bilduppdaterings frekvens på 120Hz.
Detta är en fantastisk display vars kvalitet och storlek gör att den här flaggskepps mobilen blir en utmärkt multimedia mobil.
Honor 90 Pro har den åttakärniga Snapdragon 8 Plus Gen 1 processorn på GHz vilket är en flaggskepps processor från 2022.
Mobiltelefonen presterar mycket stabilt till och med när man spelar tekniskt krävande mobilspel. Man kan därmed undra varför man har valt att använda fjolårets topp processor istället för årets som ju trots allt är en aning bättre. Förmodligen gör man så för att kunna spara in på produktions kostnaderna.
Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men som så ofta existerar flera olika varianter av samma smartphone. 
Dessa varianter har ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 256 GB eller ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 512 GB.
Minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare eftersom mobilen saknar plats för ett minneskort men i det här fallet gör det inte så mycket. Oavsett vilken variant man väljer får man fullgott med minneskapacitet från start.
På baksidan sitter tre kameralinser på 200 Megapixlar (vidvinkel lins), 32 Megapixlar (telefoto lins) och en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). 
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering, 2.5 optisk zoom, autofokus och LED blixt.
I fronten sitter denna gång två kameralinser på
50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerakvaliteten är relativt hög men 
av någon anledning fick inte huvudkameran optisk bildstabilisering varför bilder tagna i mörkare miljöer inte är så perfekta.
Under chassit sitter ett stort batteri på 5000 mAh som är stort nog för att kunna hålla igång en hel dag. Batteriet har också stöd för snabbladdning på 100W.
Som nämnts tidigare i detta blogginlägg har Honor genom att ha varit ett dotterbolag till Huawei haft stora svårighet att sälja sina mobiltelefoner i stort sett samtliga länder förutom tillverkarens hemland Kina.
Huawei hamnade för flera år sedan på Entity List vilket innebär att amerikanska företag förbjuds att sammarbeta med företaget. Man fick därmed till exempel inte använda processorer från Qualcomm (Snapdragon), operativsystem Android och andra viktiga funktioner och komponenter. Nu har alltså Honor kommit runt den problematiska situationen så det leder inte till några som helst bekymmer med att köpa en smartphone från denna tillverkare numera.
Nu är det naturligtvis så att långt ifrån alla hänger med i utvecklingen och det leder till att man felaktigt tror att Honor är svartlistade.
En Honor 90 Pro kostar från 440 Euro vilket motsvarar ungefär 5200 kronor exklusive moms.
Framtiden får utvisa om den här mobiltelefonen någonsin kommer att lanseras i Sverige.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?