Red Magic 8S Pro

Den kraftfulla gaming mobilen Red Magic 8S Pro presenterades i Kina den 5 Juli 2023 och den lanseras internationellt på Tisdag den 18 Juli.
Den förbättrade Red Magic 8S Pro har Qualcomms näst bästa processor, bättre kylning och en ännu coolare design än sin föregångare Red Magic 8 Pro.
Displayen upptar nästan nittio fyra procent av frontpanelens yta och saknar både punch hål och flärp istället är den främre kameralinsen gömd under displayens yta och den här gången är den nästan osynlig.
Under ytan på den stora displayen sitter en optisk fingeravtrycksläsare som låser upp denna smartphone snabbt och smidigt varje gång.
På telefonens högra långsida sitter Powerknappen, Game Space omkopplaren och triggerknapparna uppe i varsin ytterkant. Det finns på luftventiler på både vänster och höger långsida.
På toppen av mobilen finns ett hörlursuttag bredvid två mikrofoner, medan undersidan har en annan mikrofon och USB C-porten.
Den nya modellen behåller en ganska snarlik design och konstruktion med kanter av aluminium och framsida och baksida täckt av glas. 
Den behåller övergripande samma rektangulära design och konstruktion samt har naturligtvis fortfarande kvar sina Air Triggers.
På baksidan finns det en upplyst text under var och en av axeltriggarna och en RedMagic logotyp i mitten. Funktionen verkar vara oförändrad. Man kan antingen ha dessa lysdioder konstant upplysta, pulsera i takt med musik eller alternativt visa ett förinställt blinkande mönster.
Den här gamingtelefonen har stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384kHz vilket förstås är ett stort plus när det gäller mobiltelefoner tänkt att användas för multimedia konstumtion.
Ett hörlursuttag finns också vilket är en ovanlig funktion hos de dyrare mobiltelefonerna idag 

Red Magic 8S Pro har en AMOLED display på 6,8 tum med 1116×2480 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på PPI (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz.
Det är en skarp, kontrastrik och tydlig display som förutom att hålla en hög kvalitet är stor med tunna ramar runt om. Detta för att ge en så trevlig spelupplevelse som möjligt.
Den stora förändringen hos den nya modellen är att den använder Snapdragon 8 Plus Gen 2, en snabbare version av den åttakärniga 8 Gen 2 processor som drev föregångaren Red Magic 8 Pro.
Den här mobiltelefonen klarar av att driva alla mobilspel till och de mest tekniskt krävande och dessutom på på maximala inställningar med de högsta bildfrekvensalternativen valda. Processorn förblir också sval under tider av hård arbetsbelastning.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB men det existerar även flera andra varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och slutligen en variant med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB
Samtliga varianter saknar plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand.
På baksidan sitter tre kameralinser på rad under varandra och de är på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Med lite bra ljus kan man ta fina bilder och nattläget gör ett bra jobb för att man ska kunna ta bilder där ljuset normalt skulle vara för mörkt. Man får helt enkelt godkänd bildkvalitet även om det inte direkt ligger på en absolut topp nivå. 
RedMagic 8S Pro, precis som tidigare modeller, inkluderar en dedikerad röd knapp vilken öppnar mobiltelefonens spelfokuserade launcher. Där finns ett antal inställningar som hjälper gamers att fokusera på spel, vilket inkluderar justeringar av mobiltelefonens prestanda och att stänga av störande aviseringar.
Den inbyggda fläkten har en mycket låg strömförbrukning och belastar inte batteriet nämnvärt samtidigt som den gör det möjligt att spela mobilspel i många timmar utan att mobiltelefonen blir för varm.
Stereo högtalarna ger utmärkt klarhet, en bred ljudbild och en bra basåtergivning. Dessutom finns det ett hörlursuttag vilket är en stor fördel framförallt när det gäller mobiltelefoner av den här typen.
Mobiltelefonen kommer utrustad med ett 6000 mAh batteri med stöd för snabbladdning på 80W laddning vilket möjliggör en full laddning på bara 35 minuter.
Den nya REDMAGIC 8S Pro delar många liknande interna delar med sin föregångare, men den introducerar också en uppsjö av nya funktioner. Dessa inkluderar ett nydesignat kylsystem, en snabbare variant av topp processorn samt en uppsjö av nya spelspecifika funktioner.
Om du letar efter en dedikerad speltelefon som också kan fungera väl i vardagen är Redmagic 8S Pro ett utmärkt val. Prestandan är förstklassig, medan kamerorna, displayen och andra allmän prestanda är tillräckligt bra till det här priset för att få hela paketet att kännas som ett riktigt fynd. Priset ligger på från 650 Euro vilket motsvarar ungefär 7470 kronor exklusive moms.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.