Unihertz Luna
Unihertz Luna är en mobiltelefon som är starkt inspirerad av Carl Peis Nothing Phone 1 när det gäller dess design. Detta är tydligast när man jämför denna smartphone med Nothing Phone 1 eftersom båda har väldigt likartad genomskinliga bakpanelsdesign prydd med lysdioder.
Selfiekameran sitter i ett punch hål i displayens övre vänstra hörnet. Displayen har relativt tunna ramar längs displayens överkant och långsidor men det finns en liten haka längs med den nedre kanten. Den vänstra sidan av enheten har två programmerbara knappar och den högra sidan av mobilen sitter två volymknappar och en Powerknapp. Powerknappen har en inbyggd fingeravtrycksläsare.
På underkanten har vi ett hörlursuttag, en högtalare och USB Typ C porten.
På det genomskinliga bakstycket hittar man fem olika områden fyllda med lysdioder. Att kunna se genom baksidan av enheten ger den en mycket industriell känsla. I den kvadratiska kameramodulen hittar man mobiltelefonens tre bakre kameralinser omgiven av lite krom.
Kameramodulen i fråga ser ganska annorlunda ut än förlagan Nothing Phone 1.
Luna finns i de två färgalternativen svart och vit.
Den här mobiltelefonen har en LCD display på 6,81 tum med 1080×2340 pixlar med en pixeltäthet på 378 PPI (pixlar per tum).
Den stora displayen kommer att vara trevlig för att titta på filmer, videor och mobilspelande.
Den övergripande skärpan på displayen och dess färgnoggrannhet är acceptabel men när man väl går ut uppstår ett verkligt problem i direkt solljus. Man får väldigt svårt att se vad som visas på displayen och det är en irriterande nackdel.
Unihertz Luna drivs av en åttakärnig MediaTek Helio G99 processor på 2,20 GHz vilket är en mellanklassprocessor.
Mobiltelefonen arbetar smidigt för det mesta och man upplever bara lagg och ett trögt beteendet när man belastade den hårt. Det vill säga när man spelar mer krävande mobilspel eller har för många applikationer öppna samtidigt.
Unihertz Luna har ett RAM minne på 8 GB vilket är fullt tillräcklig för att multitaska och öppna några appar i bakgrunden.
Mobiltelefonen har ett inbyggt minne på 256 GB och det finns inte någon microSD kortplats för att utöka minnesmängden. Men med så mycket internminne från start behöver man knappast heller utöka minnet i efterhand. Det blir mer viktigt när man köper en billigare smartphone med liten mängd internminne.
På baksidan sitter tre kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 20 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Bilderna som telefonen tar är bra men de är inget speciellt. Trots det höga antalet megapixlar är dessa ungefär i paritet med den lägre änden av smartphones i mellansegmentet. Det här är inte en mobiltelefon för den ivrige fotografen men om man använder den för att ta bilder för att ladda upp på sociala medier kommer Unihertz Luna att ge ett okej resultat.
Denna smartphone har ett rejält batteri på 5000 mAh vilket är nödvändigt för att hålla lampor på baksidan blinkande utan att tömma batteriet på kort tid.
När det gäller lysdioderna på baksidan av telefonen kan man välja mellan sju av de inbyggda mönstren eller skapa sina egna. Dessa är oftast bara olika visuella effekter och färger men det medför att mobilen blir mer unik.
Själva lamporna är styrbara via den medföljande LED ljusmenyn i Android inställningarna.
Det här är en anständig smartphone för vanliga användare särskilt för de som letar efter något mer unikt, något som sticker i mängden av mobiltelefoner.
Nu är den här mobiltelefonen ju inte någon modell som lanseras officiellt här i Sverige så ifall man skulle vilja äga den behöver man dessvärre importera den. Detta leder till oförutsedda utgifter som moms och tullavgifter.
Varför man i så fall skulle vilja göra det när originalet Nothing Phone 1 säljs officiellt här i landet och dessutom erbjuder bättre prestanda.
Kommentarer
Skicka en kommentar