Realme 8

Realme är fortfarande inte ett känt namn i väst, trots att företaget har funnits sedan 2018.
Realme 8 är en budgetmobil i mellansegmentet som lanserades i Mars 2021 så det är inte en helt ny modell.
Displayen är stor med inte särskilt tunna ramar runt om och framför hakan är extra tjock precis som vanligt när det gäller smartphones i den här kategorin.
Fingeravtrycksläsaren är inbyggd i displayen vilket är en placering som åtminstone jag personligen föredrar.
Jag gillar det faktum att den bara är 8 mm tjock vilket gör att den känns ganska tunn och lätt, särskilt i jämförelse med de ofta skrymmande standarderna för de flesta billigare mobiltelefonerna.
Mobiltillverkaren sparar pengar och använder lättare plast på mobiltelefonens baksida och kanter istället för glas och metall. Men sådana eftergifter är standard till för smartphones inom den här kategorin.
Tyvärr löper texten Dare to Leap längs med hela bakstycket vilket drar ner intrycket av telefonens design. Lyckligtvis är det åtminstone den svarta färgen ganska subtilt så det märks inte allt för mycket om man inte tittar noga.
Den bakre kameramodulen är rektangulär och även om den sticker ut gör den inte mobiltelefonen instabil på en plan yta.
Fyra kameralinser sitter där i det övre vänstra hörnet.
Realme 8 har ett hörlursuttag och stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz.
Denna smartphone finns i färgerna Cyber Silver eller Cyber Black.

Realme 8 har en AMOLED display på 6,4 tum med 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 411 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 så den är mer långsmal.
Den ser lika bra ut som man kan förvänta sig med tanke på pixeltätheten vilken säkerställer att allt ser skarpt och levande ut med fina färger.
Tack vare en bilduppdaterings frekvens på 90Hz känns Realme 8 silkeslen att bläddra och svepa på också, perfekt för alla som gillar att spela mobilspel.
Under huven sitter en åttakärnig Mediatek Helio G95 processor på 2.05 GHz vilken saknar banbrytande prestanda men som klarar av att driva avancerade mobilspel hjälpligt. 
Processorns prestanda är särskilt väloptimerad för gaming men kan naturligtvis inte alli konkurrera med mycket dyrare smartphones. Detta kan man inte heller förvänta sig.
Basmodellen har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB men det existerar som så ofta andra varianter med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 128 GB, ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och slutligen en värsting variant med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB.
Att det existerar flera varianter betyder inte att samtliga varianter säljs i alla länder.
Grundmodellen har lite för liten mängd internminne för att vara ett fantastiskt alternativ så om det är ekonomiskt möjligt skulle jag rekommendera någon av de andra alternativen.
Samtliga varianter har plats för ett minneskort så minnesmängden är möjlig att utöka ytterligare i efterhand vilket är en fördel.
Kameralinserna inkluderar en huvudkamera på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. Medan vissa bilder saknar en viss ljusstyrka är bilderna ganska skarpa och resultatet är oftast tilltalande för ögonen.
En 16 Megapixlars selfiekamera är också användbar om du gillar att ta bilder av dig själv,
Man hittar ett 5000 mAh batteri inuti Realme 8 och det är faktiskt tillräckligt för att hålla mobiltelefonen igång en dag och upp till två hela dagar vid lättare användning. Batteriet har stöd för laddning på 30W och det innebär att mobilen laddas femtio procent fullt på tjugosex minuter och hundra procent på sextiofem minuter.
En Realme 8 kostar idagsläget från 2290 kronor så det rör sig om en mobiltelefon med ett väldigt överkomligt pris. Den blir därmed ett utmärkt alternativ för personer som inte vill eller kan spendera särskilt mycket pengar på sin nästa mobiltelefon.







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?