Unna dig en Google Pixel 6a (2022).

Google släppte den senaste modellen i Google Pixel serien i Maj 2023. Med ankomsten av den nya mobiltelefonen gick priserna ner när det gäller föregångaren Google Pixel 6a (2022) hos stora återförsäljare. Just nu finns denna flaggskepps mobil till försäljning hos Elgiganten där man när det här blogginlägget publicerarls kan få den för 700 kronor lägre pris.
Att köpa en prisvärd smartphone behöver inte betyda att man måste offra specifikationer, kraft eller funktioner. Detta är Google Pixel 6a är ett bevis på. Den ger dig snabb topp prestanda, kvalitetskameror och ett färskt operativsystem.
Framsidan av mobiltelefonen har en stor display med ett centrerat punch hål för selfiekameran. Baksidan har en tvåfärgad design separerad av Googles ikoniska rektangulära kameramodul som går över hela mobilens bredd uppe i övre delen av bakstycket.
Trots sitt bakstycke i plast känns denna smartphone lika högkvalitativ som sina dyrare syskonmodeller.
Den optiska fingeravtrycksläsaren är placerad under displayens yta och fungerar tillförlitligt. 
Kanterna av metall är färgade svart och är lätt avrundade för att ge ett skönt grepp när man håller i telefonen.
Det existerar tre tvåfärgade färger på mobilen döpta till Sage, Chalk och Charcoal. Detta översätts till ljusgrön/mörkgrön, mjukgrå/vit och ljusgrå/mörkgrå.
Mobilen har en IP-67 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på en meter djupt vatten i upp till trettio minuter.

Displayen är en AMOLED display på 6,1 tum med 1080×2400 pixlar och det betyder att pixeltätheten landar på 429 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 vilket gör konstruktionen mer långsmal. En mindre nackdel är att den skyddas av Gorilla Glas 3 vilket är en äldre version av Gorilla Glas. Den senaste är Gorilla Glas Victus. 
Displayen har fantastisk kontrast och levande färger. Färgerna är fina och kraftfulla, det blir tillräckligt ljust för bekväm utomhusbruk och texten är perfekt skarp och tydlig i både ljusa och mörka omgivningar.
Den här displayen har en bilduppdaterings frekvens på 60 Hz vilket betyder att scrolling inte är lika flytande jämfört med många andra flaggskepp. Det är faktiskt så att Google Pixel 7a har ökat bilduppdaterings frekvensen till 90 Hz.
Google har börjat tillverka sina egna processorer för att driva sina egentillverkade mobiltelefober och Google Pixel 6a har en åttakärnig Tensor processor på 2,80 GHz.
Förutom att endast vara kraftfull och effektiv drar processorn nytta av massor av optimeringar och AI funktioner som kommer till nytta för användaren.
Den här modellen kommer ovanligt nog i en enda variant med ett RAM minne på 6 GB och har ett internminne på 128 GB. Minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand eftersom minneskort plats saknas.
På baksidan sitter två kameralinser på 12.2 tum (vidvinkel lins) respektive en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins)
Kamerorna har dubbel pixel PDAF, optisk bildstabilisering och dubbla LED blixtar.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kamerorna hos den här mobiltelefonen ger utmärkta bilder i de flesta situationer. I värsta fall får man ett hyfsat fint foto och i bästa fall får man en fantastisk bild. De tre Kameralinserna producerar bilder som kan utmana bilder tagna med mycket dyrare smartphones.
Google lovar Android uppdateringar till Juli 2025 och säkerhetsuppdateringar till Juli 2027. Det ligger längre in i framtiden än de flesta konkurrenter erbjuder när det gäller sina mobiltelefoner.
Stereohögtalarna hos Google Pixel 6a producerar ett ljud som inte ger så mycket  bas men som i övrigt ger ett relativt balanserat ljud.
Batteriet på 4410 mAh stöder laddning upp till 18 watt. Man måste dock själv skaffa motsvarande eftersom en sådan inte är inkluderad i paketet. Man kan naturligtvis också använda någon annan laddare som man har liggandes hemma men den får då inte ladda mer än 18W.
Google Pixel 6a kom ut 2022 och ärligt talat är det fortfarande en fantastisk mobiltelefon som ger mycket värde för pengarna man spenderar.
Det finns helt enkelt ingen annan smartphone i sin prisklass som kan göra anspråk på att ta bättre bilder än Google Pixel 6a eller tillhandahålla Android uppdateringar före alla andra.
Hos Elgiganten kostar denna flaggskepps mobil just nu 3790 kronor och det är ett väldigt bra pris eftersom man faktiskt får just en flaggskepps mobil till samma pris som en budgetmobil i mellansegmentet normalt brukar kosta. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?