Nothing Phone 2

Efter månader av spekulationer presenterade den nystartade mobiltillverkaren Nothing den 11 Juli 2023 Nothing  Phone 2. Efterföljaren till sin första smartphone.
Det finns nu en större display på framsidan och med smalare ramar runt om jämfört med Nothing Phone 1.
Nothing Phone 2 bygger på framgången med debuten och har samma unika genomskinliga utseende och Glyph belysning på baksidan men lägger till mer processorkraft, en större display och batteri och gör några subtila designjusteringar.
Tyvärr är det en sak som inte förändrades i år och det är glaset som täcker framsidan och baksidan av enheten. Båda glasen är fortfarande Gorilla Glass 5 vilket idag är en gammal version Dagens flaggskepp har Gorilla Glass Victus istället.
Den största skillnaden i handen är det bakre glaset som nu är subtilt böjd över de plana kanterna av återvunnet aluminium.
Den mest anmärkningsvärda aspekten av en Nothing Phone är lamporna på baksidan, som företaget kallar The Glyph.
Man får också en fingeravtrycksläsare under displayens yta för enkel och säker biometri som låser upp mobiltelefonen snabbt och exakt.
När det gäller tillgängliga färger finns här inga överraskningar. Det finns helt enkelt en svart och en vit modell. Även om den svarta modellen lutar mer åt det gråaktiga än svart.
Nothing Phone 2 har en IP-54 Certifiering och det betyder att den är stänk och dammtålig.
Den här modellen har stereo högtalare men saknar hörlursuttag.

Den har en större AMOLED display på 6,7 tum som erbjuder en upplösning på 1080×2412  pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 394 PPI (pixlar per tum).
Displayen ser skarp ut tack vare den någorlunda höga pixeltätheten och färgerna har en hel del punch.
Nothing Phone 2 drivs av en åttakärnig Snapdragon 8 Plus Gen 1 processor som var en av förra årets bästa processorer. Visserligen har den sedan dess ersatts av Snapdragon 8 Gen 2 men det betyder inte att 8 Plus Gen 1 plötsligt har blivit dålig. Långt ifrån.
Mobiltelefonen laggar aldrig eller saktade ner inte ens när man spelar grafiktunga mobilspel. 
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB internminne men för personer med mer pengar att spendera och som behöver mer utrymme existerar en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB RAM och ett inbyggt minne på 512 GB.
Under utvecklingen av Nothing Phone 2 har varumärket förbättrat sitt mest iögonfallande element med fler segment och granularitet i kontrollerna vilket möjliggör unika sekvenser. Glyph lamporna på baksidan har fått mer funktionalitet. De kan lysa upp i ett speciellt mönster när telefonen ringer eller när den tar emot någon notifikation. När mobilen laddas lyses den upp på ett sätt så att man ser ungefär hur fullt batteriet är för tillfället.
Nothing OS 2.0 ligger som ett lager över Android 13 och ger alla fantastiska tillägg som den anpassade väderappen, enhandsläge och Glyph anpassningsalternativen samtidigt som det ger mer utrymme för anpassning.
Det sitter två kameralinser på baksidan. En kameralins på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och ytterligare en kameralins på 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kamerorna har Autofokus, PDAF, optisk bildstabilisering och LED blixt.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Bildkvaliteten har förbättrats avsevärt jämfört med den ursprungliga Nothing Phone 1. När du har mycket dagsljus kan Nothing Phone 2 ta några verkligt vackra bilder.
I svagt ljus är kameran okej men den är definitivt inte lika bra som Google Pixel 7a.
Nothing Phone 2 är något större än Nothing Phone 1 vilket är goda nyheter eftersom det ger plats för ett lite större batteri. Batteriet är på 4700 mAh och har stöd för snabbladdning på 45W vilket medför att batteriet kan laddas fullt på femtiofem minuter. Batteriet har även trådlös laddning på 15W.
Nothing är en relativt ny mobiltillverkare och är därför fortfarande ganska okänd hos allmänheten och därmed kommer de förmodligen inte kunna sälja så många mobiltelefoner. De sålde föregångaren här i Sverige och jag har åtminstone inte sett en enda person som använder den telefonen när jag är ute på stan. Ingen i min omgivning äger också en Nothing Phone 1.
En Nothing Phone 2 kostar från 7490 kronor vilket tydligt indikerar att den denna gång hamnar inom kategorin flaggskepps mobiler.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?