OnePlus Pad

Den första surfplattan från OnePlus har lanserats och det är en väl utförd debut. Men  med ett pris på strax under 6000 kronor har den dessvärre en hård konkurrens från andra surfplattor med likvärdig prestanda.
Kameralinsen är centraliserad överst på displayen i liggande läge vilket gör den mer användbar för videosamtal.
På höger långsida sitter volymreglaget. Det finns också en USB-C-port för laddning.
De övre och nedre kanterna i liggande läge är där man hittar högtalarna.
Det finns totalt fyra högtalare, två på vardera kortsida och de har stöd för Dolby Atmos. Högtalarna är höga och tydliga och ger en bra ljudupplevelse. Tyvärr finns det inget hörlursuttag.
OnePlus Pad har en härlig, förstklassig design och den skiljer sig lite från dina genomsnittliga plattor också. Den smala aluminiumkonstruktionen har vad företaget kallar en stiliserad mönstrad metallbaksida.
Den stora kameralinsen på baksidan sitter i mitten av surfplattans överdel.
Kanterna på själva surfplattan är övervägande rundade, med mjukt böjda hörn och den övergripande designen är vacker.

11,6-tumsskärmen och dess 2 000 x 2 800 pixlars upplösning ser ganska bra ut för helskärmssurfning på webben, titta på filmer och arbeta med dokument. Den är också mer än tillräckligt stor för multitasking med delad display med två appar. Displayen har också utmärkta betraktningsvinklar och ljusa, kraftfulla färger, med djupa svärta som är nästan lika bra som man får från en AMOLED display.
Displayen har en bilduppdaterings frekvens på  144Hz vilken justeras beroende på vad man använder surfplattan till för tillfället.
OnePlus Pad drivs av en åttakärnig MediaTek Dimensity 9000 processor vilket är en processor som ger snabb prestanda och bra energieffektivitet. Webbplatser laddas snabbt, växlingar mellan appar går smidigt och användargränssnittet är responsivt.
Surfplattan har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB.
Den lagringskombinationen är den enda variant som OnePlus erbjuder och mängden lagring är inte utbyggbar via ett microSD kort.
Mängden inbyggt minne är visserligen godkänd men det hade naturligtvis inte skadat ifall det hade existerat flera varianter med större mängd inbyggt minne. Om du likt mig gärna laddar ner och spelar tekniskt krävande mobilspel fylls minnesmängden upp på kort tid vilket är en nackdel. En surfplatta eller smartphone med nästan fyllt minne arbetar långsamt och råkar ofta ut för lagg och det blir irriterande väldigt fort.
Batteriet är på 9510mAh och har stöd för snabbladdning på 67W vis Supervooc charging.
om du letar efter en surfplatta för att titta på film, spela mobilspel, surfa på webben och läsa dokument och rapporter duger surfplattan gott och väl.
OnePlus gör många saker rätt med sin första surfplatta. Den har en fantastisk display, utmärkt prestanda, snygg design och bra batteritid
OnePlus har ägnat år åt att lansera  smartphone efter smartphone som ofta slog över sin prisnivå när det kom till prestanda och specifikationer. OnePlus är med andra ord känt för att ge värde. Nu satsar företaget på att göra samma sak när det gäller surfplattor.
En OnePlus Pad kostar 5990 kronor och det är ett bra pris med tanke på vad man får för pengarna.
Nu är det förstås så att OnePlus trots flera års närvaro på den svenska marknaden fortfarande är relativt okänd hos den icke teknik kunniga delen av svenska folket. Alltså en majoritet av människorna och därmed kanske den inte säljer lika bra som den borde.
För många är det som är ett okänt märke för dem lika med en undermålig produkt vilket naturligtvis inte alltid stämmer. 
Våga satsa på en OnePlus Pad.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Xiaomi Mi 10 Pro

Bästa flaggskepps mobilerna 2024