IQOO 12 5G

iQOO 12 är en välkonstruerad flaggskepps mobil med en lyxig design.
Den är faktiskt en av de snabbaste och mest kraftfulla mobiltelefonerna i världen på grund av den färska topp processor som sitter under chassit.
Displayen är i vanlig ordning stor med tunna ramar runt om åt alla håll och det sitter ett punch hål för selfie kameran i mitten av displayens överkant.
Fingeravtrycksläsaren under displayens yta fungerar bra och låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt varje gång. Den optiska fingeravtrycksläsaren under displayen som är lika snabb och pålitlig som de brukar vara hos flaggskepps mobilerna nu för tiden.
Framsidan av iQOO 12 är täckt med en plan glasskiva medan baksidan har en lätt böjd glaspanel.
Den stora svarta kameramodulen är omgiven av en elegant strukturerad ring.
Kanterna av metall är platta över alla sidor men slutar med en lätt krökning i hörnen.
Powerknappen och volymknappen finns på höger långsida. Det sitter en IR blaster upptill och en dubbel sim kortplats i telefonens underkant.
Mobilen har en IP-68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. 
Telefonen har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz men saknar hörlursuttag vilket är vanligt när det gäller toppmobiler som den här.

Displayen är en AMOLED display på 6,78 tum med 1260×2800 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 453 PPI (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 144Hz samt har ett bildförhållande på 20:9.
En stor, skarp display blir naturligtvis ultimat för multimedia konsumtion. Att titta på streamade filmer, YouTube eller spela mobilspel blir en fantastisk upplevelse.
iQOO 12 har en kraftfull åttakärnig Snapdragon 8 Gen 3 processor som ordentligt kyld med en stor ångkammare för utmärkt värmeavledning och förbättrad prestanda.
Den här mobiltelefonens hastighet, effektivitet och kraft utnyttjas bäst när du spelar tekniskt krävande mobilspel.
Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men som vanligt existerar det flera olika varianter av samma smartphone. De har ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 512 GB och ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 1 TB.
Det finns ingen plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand vilket är vad man kan förvänta sig av en mobiltelefon med så pass mycket minnesmängd.
När man ska välja mobil är en viktig faktor att titta på just mobiltelefonens minnesmängd eftersom en mobiltelefon med för lite inbyggt minne snabbt blir fullt. Detta leder inte bara till att man inte kan utföra uppdateringar eller installera fler appar utan det påverkar också prestandan. En telefon med fullt minne blir ofta seg och displayen låser sig ofta.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 64 Megapixlar (periskop telefoto lins) och en kameralins på 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kamerorna har PDAF, Optisk bildstabilisering, 3×optisk zoom, autofokus samt dubbla LED blixtar.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kameralinserna är tillräckligt bra för att kunna ge fina bilder med fina färger, gott om kontrast och skärpa även när bilder är tagna i mörkare miljöer.
Operativsystemet är Android 14 med iQoos Fun Touch OS 14 som ett lager ovanpå Android.
Det rör sig med andra ord inte om ett helt rent operativsystem vilket är att föredra på grund av en ökad möjlighet till att få snabba operativsystems uppdateringar. 
iQOO 12 drivs av ett stort 5000 mAh batteri som ger en bra batteritid och batteriet stöder snabbladdning på 120W.
Mobiltelefonen har en robust batteritid som lätt kan hålla igång en hel dag. Dess snabbladdningsfunktioner säkerställer att du alltid är redo och aldrig får slut på batteriet.
Nu är iQOO 12 inte en flaggskepps mobil som kommer att säljas officiellt i Sverige men priset hamnar på från 520 Euro vilket motsvarar ungefär 5860 kronor exklusive moms. Med svensk moms inräknad blir ett teoretiskt svenskt pris 7330 kronor. Denna prissättning indikerar med all tydlighet inom vilken kategori den här mobiltelefonen hamnar.
iQOO är ett oberoende undermärke till mobilmärket Vivo. Både iQOO och Vivi är en del av BBK Electronics som inkluderar Oppo och OnePlus.
Långt ifrån alla mobilmärken lanseras i Sverige och det finns därför många märken som majoriteten av alla svenskar inte ens har hört talas om men att man inte känner till ett mobilmärke betyder inte att det är en dålig produkt.
Var alltid en medveten mobilköpare. Beställ aldrig en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på mobilens specifikationer, funktioner, konstruktion och pris. 
Läs eller titta på recensioner och jämför olika mobilers specifikationer innan du bestämmer dig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?