Motorola RAZR 40 Ultra

Det första som fångar ditt öga när du håller i Motorola RAZR 40 Ultra är dess fantastiska design. Den kombinerar framgångsrikt nostalgin från den ikoniska RAZR flip telefonen med banbrytande teknologi. Mobiltelefonen har en normalstor vikbar display som sömlöst övergår från en kompakt mobiltelefon till en fullstor smartphone. Det yttre skalet är tillverkat av slitstarka material, vilket ger ett förstklassigt utseende och känsla.
Mobiltelefonens chassi har en blockig form med böjda kanter.
Det uppgraderade gångjärnet innebär att när mobiltelefonen är ihopfälld stängs den helt med knappt något mellanrum mellan de två halvorna, samtidigt som displayens veck är minimalt när den är uppvikt.
Volym och Powerknapparna ligger ovanför gångjärnet på höger långsida, där den senare fungerar som fingeravtrycksläsare. MicroSD kortplatsen, som kan ta kort på upp till 1 TB ligger på vänster långsida medan USB-C-platsen är placerad på undersidan.
Denna flip telefon har stereo högtalare men saknar hörlursuttag. Mobilen har också en IP-52-Certifiering vilket innebär att den har ett bra skydd mot damm och lätt skydd mot vattenstänk.
Motorola RAZR 40 Ultra finns i färgerna Infinite Black, Glacier Blue och Viva Magenta

Motorola RAZR 40 Ultra har en imponerande vikbar display som revolutionerar hur vi interagerar med smartphones. När enheten är utfälld erbjuder den en större display för surfning, spel och multitasking. Dessutom ger den flexibla AMOLED displayen livfulla färger och skarp bildkvalitet, vilket förbättrar den övergripande visuella upplevelsen.
Den stora uppvikta displayen är på 6,9 tum med 1080×2640 pixlar vilket innebär en pixeltäthet på 413 PPI (pixlar per tum).
Den yttre, mindre displayen är på 3,6 tum med 1056×1066 pixlar och har en pixeltäthet på 413 PPI (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas Victus.
Färgerna är kraftfulla och displayen är tillräckligt ljus för att använda mobilen även i direkt solljus.
En handfull appar är optimerade för att köras på den yttre mini displayen inklusive Netflix, Disney Plus och Spotify. Den fungerar även som en utmärkt sökare för huvudkameran. Även om man hittar en selfie kamera på den stora innre displayen också.
Under huven har Motorola RAZR 40 Ultra gott om kraft. Tack vare sin kraftfulla topp processor. Den är utrustad med en åttakärnig Snapdragon 888 processor vilket säkerställer smidig prestanda och snabba reaktioner. Oavsett om du navigerar genom appar, spelar mobilspel eller tittar på Youtube kan den här mobilen hantera allt utan fördröjning eller lagg.
Denna smartphone har mer än tillräckligt med kraft för att klara grunderna bra utan att sakta ner och har samtidigt tillräckligt mycket kraft för att göra detta till en kapabel gaming eller arbetsenhet om man behöver det.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB men som så ofta är fallet existerar även andra varianter av samma smartphone. 
Dessa har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB och värsting varianten har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB. 
Mobiltelefonen har inte plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand.
Att ha gott om utrymme i sin mobil är förstås viktigt för att kunna använda samma mobiltelefon under flera år framöver. Har man en för liten mängd inbyggt minne fylls telefonen upp på kort tid och det medför att den börjar arbeta långsamt och laggar.
På baksidan sitter två kameralinser på 12 Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering och LED blixt.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
När man fotograferar i svagt ljus avslöjas kamerans begränsningar men nattläget förbättrar bildkvaliteten något. Bilder tagna i ljusa miljöer blir ganska fina men kamerorna ligger inte på samma höga nivå som de allra bästa kamera mobilerna.
Ett problem med vikbara smartphones av denna typ är deras batteritid. Motorola RAZR 40 Ultra löser dock detta problem med sitt långvariga batteri. Med ett 3800 mAh batteri kan du lita på att den här mobiltelefonen tar dig igenom dagen utan att ständigt leta efter en laddare. Batteriet har stöd för laddning på 30W och trådlös laddning på endast 5W. Den här mobiltelefonen har med andra ord inte stöd för någon snabbladdning utan laddas en aning långsamt i jämförelse med andra flaggskepps mobiler som har stöd för snabbladdning.
Motorola RAZR 40 Ultra erbjuder inte bara imponerande funktioner utan ger också en unik och njutbar användarupplevelse. Vändmekanismen möjliggör inte bara enkel enhandsanvändning utan ger också en nostalgisk touch för dem som saknar de klassiska flip telefonerna från det förflutna. Mobilen inkluderar också en dedikerad fingeravtryckssensor för säker och bekväm upplåsning. Att denna vikbara flaggskepps mobil kommer med en dubbel högtalaruppsättning med Dolby Atmos stöd och att dessa stereo högtalare dessutom ger ett högt ljud med anständig kvalitet är bara ännu en fördel.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?