Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus

Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus bryter sig från den konventionella designen med sin uppmärksamhetsfångande böjda skärm.
Även om denna smartphone är en budgetmobil i övre mellansegmentet är dess byggkvalitet inget annat än premium.
Displayen har långsidor som är böjda över kanterna och i mitten av displayens överkant sitter ett punch hål för selfie kameran.
Det sitter en optisk fingeravtrycksläsare i displayen vilken låser upp mobiltelefonen snabbt och effektivt varje gång man använder den.
De svarta och vita varianterna av Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus kommer med en frostad glas finish på baksidan medan en variant kommer med en baksida i violett läder.
På baksidan sitter tre fristående kameralinser. Det finns inte riktigt någon kameramodul med den övre halvan av telefonen är täckt av blänkande glas medans den nedre delen av bakstycket är täckt av frostat glas.
Kanterna runt mobiltelefonen består av aluminium.
Mobiltelefonen har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz men saknar hörlursuttag.
Den har en IP-68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.

Den här mobiltelefonen har en AMOLED display på 6,67 tum med 1220×2712 pixlar med en pixeltäthet på 446 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9.
Den stora skarpa displayen är av hög kvalitet och ger användaren en fantastisk multimedia upplevelse.
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus sticker ut med robust prestanda och gott om lagringsalternativ. Mobilen drivs av en åttakärnig Dimensity 7200 Ultra processor som ger sömlös prestanda vid dagligt bruk, multitasking och mobilspelande.
Det är en övre mellanklass processor från MediaTek som nästan kan erbjuda prestanda på flaggskeppsnivå.
Spel som Genshin Impact, New State, Lost Light och Arena Breakout kan spelas på de högsta grafikinställningarna.
Grundmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men som så ofta existerar flera olika varianter av samma smartphone.
Dessa har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB och ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 512 GB.
Eftersom detta är en budgetmobil i övre mellansegmentet erbjuder den naturligtvis gott om internminne och därför behöver man knappast någon möjlighet till att kunna utöva minnesmängden ytterligare så minneskort plats saknas.
Operativsystemet är Android 13 med tillverkarens skinn MIUI 14.
På baksidan sitter tre kameralinser på 
200 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering och dubbla LED blixtar.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar.
Kamerorna kan ta fantastiska bilder även under inte så idealiska förhållanden.
Med optisk bildstabilisering säkerställer kameran skarpa och kontrastrika bilder som duger för dagliga fotograferingsbehov.
Nattläget fungerar bra för att förbättra kontrasten och det dynamiska omfånget men inte skärpan.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 120W vilket medför att batteriet kan laddas 100 procent fullt på 19 minuter. 
Totalt sett är Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus som helhet en fantastisk smartphone i övre mellanklassen. För alla som letar efter en duglig mobiltelefon med en fantastisk display och fantastisk kamera kan Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus vara ett utmärkt val.
Den är dock lite för dyr med tanke på att den är prissatt som en flaggskepps mobil men är en budgetmobil i övre mellansegmentet. Priset ligger på från 9090 kronor och med ett sådant pris kan man lätt hitta billigare mobiltelefoner med ungefär samma prestanda.
Var alltid en medveten mobilköpare. Läs eller titta på recensioner och jämför olika mobilers specifikationer, funktioner, konstruktion och pris för att hitta bästa möjliga smartphone för dig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?