RedMagic 9 Pro

Nubias avancerade gaming smartphone märke RedMagic har redan presenterat sin nästa generations flaggskepp Nubia RedMagic 9 Pro.
Denna mobil sticker ut inte bara för sina spel funktioner utan också för sin iögonfallande design. Inspirerad av futuristisk estetik har den här enheten en elegant och förstklassig design som ger uppmärksamhet.
En av mobiltelefonens utmärkande egenskaper är dess platta display utan något punch hål eller flärp. Istället har den en avancerad femte generationens främre kamera under displayens yta som är nästan helt osynlig. Den här mobiltelefonen har förstås en optisk fingeravtrycksläsare som även den ligger under displayens yta. Den är av hög kvalitet och låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt varje gång.
De platta kanterna runt mobiltelefonen består av aluminium av flygkvalitet och den har också en helt platt glasbaksida utan att någon utstickande kameramodul.
Chassit är alltså rektangulärt med plan baksida och plana kanter.
När det gäller spelfunktioner kommer enheterna med air triggers, RGB kylfläktar och ICE 3.0 kyllösning med 10 lager av värmeavledning.
Precis som med tidigare modeller inkluderas en dedikerad switch som öppnar upp en spelfokuserad gaming app.
På grund av att det här är en mobiltelefon med inriktning mot mobilt spelande har den naturligtvis ett hörlursuttag. Det är ju viktigt att kunna höra från vilket håll skottlossning och steg i närheten så att man som spelare blir förberedd på från vilket håll en eventuell attack kommer att ske när man spelar first person och third person shooters.
Telefonen har också stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384kHz.

AMOLED displayen är 6,8 tum stor och har 1160×2480 pixlar med en pixeltäthet på 400 PPI (pixlar per tum) vilket gör den tillräckligt stor och skarp för att titta på videor eller spela mobilspel. Den stora displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz.
En stor, kontrastrik och tydlig display är av naturliga orsaker väldigt viktig när man exempelvis ska använda sin mobiltelefon för att spela mobilspel. 
Red Magic 9 Pro drivs av en åttakärnig Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 processor klockad till 3,2 GHz.
Den här mobiltelefonens kraftfulla topp processor säkerställer sömlös multitasking, snabbare laddningstider och förbättrad grafikåtergivning. Oavsett om du spelar grafikintensiva spel eller streamar ditt spel till en livepublik kan mobilen hantera allt utan problem.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB men det existerar även flera olika varianter med mer RAM minne och internminne.  De har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB och ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB. 
Det finns dessvärre ingen plats för ett minneskort och på grund av detta är det alltid bäst att välja det högsta alternativet eftersom tekniskt krävande mobilspel tenderar att ta upp mycket plats nuförtiden.
Mängden internminne är alltid viktigt att ha koll på när man beställer en ny smartphone eftersom det om man beställer en med för liten mängd inbyggt minne snabbt kan få problem med sin mobil. 
Operativsystemet är Android 14 med Nubias skinn Red Magic OS 9.0 som är ett gaming anpassat skinn från Nubia med tweaks och funktioner för en fantastisk spelupplevelse.
Man tar spelandet till nästa nivå Nubias RedMagic OS 9.0 baserat på Android. Det ger ett dedikerat Game Space där du kan komma åt och anpassa olika spelinställningar. Du kan optimera prestanda, blockera aviseringar och till och med spela in ditt spelande utan några distraktioner. RedMagic OS ser till att dina spelsessioner är verkligt uppslukande och oavbrutna.
Denna gaming mobil är speciellt designad för mobilspelare som kräver bästa prestanda och funktionalitet från sina smartphones. Dess utmärkande funktion är de haptiska air triggers vilka är lokaliserade i var sin ände av den ena långsidan och dessa tar mobilspel till en helt ny uppslukande nivå. Dessa triggers ger en taktil respons när de trycks ned, vilket möjliggör förbättrad kontroll och precision under spelandet. Oavsett om du spelar first person shooters eller racingspel ger de haptiska knapparna många fördelar över dina konkurrenter. 
Om du till exempel spelar Blood Strike kan du  använda vänster knapp för att sikta och höger för att skjuta.
Överhettning är ett vanligt problem med intensiva spelsessioner på smartphones. RedMagic 9 Pro tacklar dock detta problem direkt med sin inbyggda kylfläkt. Fläkten leder effektivt bort värmen och säkerställer att din smartphone förblir sval även under längre spelsessioner. Säg adjö till fördröjning och prestandasänkningar orsakade av överhettning. Kylfläkten är en användbar funktion för mobilspel entusiaster som kräver oavbrutet och smidigt spel.
Den inbyggda kylfläkten kan sänka mobiltelefonens driftstemperatur med upp till 18 grader och har ett grafenlager under displayen samt en större luftkanal för bättre luftflöde.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar, 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har optisk bildstabilisering, PDAF och LED blixt.
Selfie kameran som gömmer sig under displayens yta är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Som med andra mobiler av den här typen blir kamerorna i sig är inte en anledning att köpa den här mobiltelefonen. De tre kameralinserna på baksidan är tillräckligt bra för att ge godkända bilder i de flesta situationer. Men dess bilder är inte lika bra som de som kan tas  på telefoner som Google Pixel 7A, iPhone 15 eller Samsung Galaxy S23.
Mobiltelefonen har ett stort 6500 mAh batteri som stöder 80W laddning.
Ett stort batteri blir extra viktigt när man vill spela mobilspel under längre spelomgångar.
ZTE Nubia Red Magic 9 Pro är en av de bästa gaming telefonerna eftersom den erbjuder kraftfull prestanda, en fantastisk display och en snygg design, vilket gör den till en stark konkurrent. Den utmärker sig i att hantera krävande mobilspel och uppgifter utan att kompromissa med prestanda eller batteritid.
RedMagic 9 Pro kommer enligt uppgift kosta från 570 Euro när den lanseras i Europa den 18 December 2023. Det priset motsvarar ungefär 6500 kronor exklusive moms vilket är mycket pengar att spendera på en smartphone. Med svensk moms skulle man teoretiskt landa på 8150 kronor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.