OnePlus 12

Flaggskepps mobilen OnePlus 12 har nu presenterats men just nu är den bara tillgänglig i Kina och man måste förmodligen vänta till Januari 2024 för att kunna beställa den någon annanstans i världen.
De flesta av mobiltelefonens ändringar jämfört med sin föregångare är interna eftersom den ser nästan likadan ut som förra årets OnePlus 11. Den största externa förändringen är att Alert Slidern som är det fysiska reglaget för att växla mellan tyst, vibration och ringsignalsinställningar har flyttats från höger långsida till vänster långsida.
Displayen är stor med tunna ramar runt om och selfie kameran sitter i mitten av displayens överkant. Det finns en optisk fingeravtrycksläsare under displayen som är lika snabb och pålitlig som de brukar gå nu för tiden.
Kanterna runt mobiltelefonen är av metall och
bakstycket är tillverkat av frostat glas vilket är väldigt bekvämt att ta på men som samtidigt kommer att vara halt i handen vilket man som användare bör vara uppmärksam på.
På baksidan av telefonen är den cirkulära kameramodulen genomskinlig istället för av glänsande metall som de är hod de vita och gröna OnePlus medan den svarta behåller fjolårets glänsande metall finish.
OnePlus 12 har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz så den har väldigt bra ljud men telefonen saknar hörlursuttag vilket är ganska vanligt när det gäller dagens flaggskepps mobiler.
Denna smartphone har en IP-68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Tillgängliga färger inkluderar grönt, vitt och svart.

OnePlus 12 har en stor  AMOLED display på 6,82 tum med 1440×3168 pixlar vilket gör att pixeltätheten hamnar på hela 510 PPI (pixlar per tum). Displayen kommer med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz samt skyddas av Corning Gorilla Glass Victus 2.
Den stora, skarpa displayen medför att den här mobiltelefonen blir en utmärkt multimedia mobil så att titta på streamade filmer, YouTube videor eller att spela grafiskt imponerande mobilspel blir en fantastisk upplevelse ifall man skulle skaffa denna smartphone.
När det gäller prestanda är den utrustad med en kraftfull åttakärnig Snapdragon 8 Gen 3 processor. Eftersom det rör sig om en helt färsk topp processor kan den här mobiltelefonen med lätthet klara av att man spelar till och med tekniskt krävande mobilspel som New State Lost Light ,  Arena Breakout och Genshin Impact .
Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men det existerar även andra varianter av samma smartphone och dessa har ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 512 GB, ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 1 TB och ett RAM minne på 24 GB och ett inbyggt minne på 1 TB.
Det finns ingen plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 64 Megapixlar (periskop telefoto lins) samt en kameralins på 48 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kamerorna har multidirectional PDAF, optisk bildstabilisering, 3×optisk zoom och dubbla LED blixtar. De har Hasselblad färg kalibrering.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Bilder tagna med den här mobiltelefonen blir väldigt fina med gott om detaljer och kontrast. Detta är en flaggskepps mobil och därmed är det självklart att telefonen har ett kamerasystem av högsta kvalitet. 
Operativsystemet är Android 14 med mobiltillverkarens egna skinn Oxygen 14. Den kommer med andra ord inte med ett helt rent operativsystem men som tur är rör det sig om ett mycket bra och praktisk skinn som ligger som ett lager ovanpå Android.
OnePlus 12 utrustad med ett batteri på 5400 mAh och batteriet har stöd för snabbladdning på 100W.  När det laddas i 5 minuter laddas det 21 procent fullt och slutligen laddas 100 procent fullt efter bara 26 minuter och 30 sekunder och det är imponerande.
Med en prislapp på från 560 Euro vilket motsvarar ungefär 6300 kronor exklusive moms blir det tydligt för var och en att OnePlus inte längre är en flaggskepps dödar mobil. Teoretisk skulle priset landa någonstans runt 7900 kronor med svenska momsen inräknad i priset.
Mobiltillverkaren har därmed förlorat det som var speciellt med deras mobiltelefoner och deras bästa mobiler är idag flaggskepps mobiler bland alla andra.
Se alltid till att vara en påläst mobilköpare. Läs och titta på recensioner och jämför olika mobilers specifikationer, funktioner, konstruktion och pris innan du fattar ett beslut om vilken mobiltelefon du ska beställa. Många verkar inte inse att det finns olika kategorier av mobiltelefoner och att det är viktigt att kolla upp vilka specifikationer man får när man beställer en ny smartphone. Det leder till att man mer eller mindre skaffar sig en mobil på ren impuls och det leder till att man chansar helt enkelt. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?