ZTE Nubia Z60 Ultra

Nubias flaggskepps mobil med fokus på fotografering för i år har lanserats.  Man har nu också satsat på nytänkande när det gäller designen på denna flaggskepps mobil.
Designen på Nubia Z60 Ultra är alltså ganska intressant. Den kommer med en rektangulär design med en unik kameralayout på baksidan.
Den stora displayen har extremt tunna ramar runt om vilket Nubia verkar vara riktigt stolt över. Under displayens yta sitter en nästan helt osynlig kameralins och på baksidan sitter tre kameralinser. Det finns en fingeravtrycksläsare under displayens yta vilken låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt varje gång.
Kameramodulen sträcker sig till kanten av mobiltelefonen vilket ger en känsla av kantlös design.
Bakstycket med miljontals mikronstora kristallstrukturer över hela bakstycket ger mobiltelefonen en kvicksilvermetallisk textur.
De raka kanterna består av färgad metall. Detta är en väldigt rektangulär mobil med helt plana ytor och på så sätt liknar den Nubia RedMagic serien av gaming mobiltelefoner.
På höger långsida sitter en röd Powerknapp och volymknappar vilka har samma färg som kanterna runt mobiltelefonen och själva chassit.
Denna smartphone har en IP-68 på vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Telefonen kommer i färg alternativen Black, Cream och Starry Night.

Displayen är en AMOLED display på 6,9 tum med 1116×2480 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 394 PPI (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på hela 144Hz.
Displayen är tillräckligt detaljerad och har en bra färgåtergivning och är kontrastrik.
Displayen är stor och har dessutom väldigt tunna ramar runt om och det gör att den här mobiltelefonen blir en utmärkt multimedia mobil som passar väl för att spela mobilspel, titta på streamade filmer och YouTube. En stor display underlättar naturligtvis också när man vill skriva eller läsa texter på sin smartphone.
Förutom det finns det en åttakärnig Snapdragon 8 Gen 3 under chassit vilket gör att den här flaggskepps mobilen kan hantera extrema belastningar med lätthet. En så här pass kraftfull och effektiv processor klarar naturligtvis med lätthet av att driva även de mest krävande mobilspelen utan problem.
Denna smartphone finns ovanligt nog endast i en enda variant med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB. 
Minnesmängden är inte möjlig att utöka i efterhand på grund av att minneskort plats saknas och det är inte särskilt ovanligt bland topp mobiler. 
Flaggskepps mobilerna kommer alltid med en stor mängd inbyggt minne och därmed behöver man knappast ett microSD kort. 
På baksidan sitter tre kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 64 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en kameralins på 50 Megapixlar (telefoto lins). Kamerorna har autofokus, optisk bildstabilisering och LED blixt.
På framsidan sitter en dold kameralins på 32 Megapixlar.
Det finns en periskopsensor när det gäller kameralinserna på baksidan med en avancerad fjädringsstabilisatormotor och denna funktion gör det möjligt att ta zoomade bilder med extrema detaljer. Kamera kvaliteten är hög och telefonen klarar av att ge fantastiska bilder vid bra ljusförhållanden.
När det gäller batteriet kommer mobilen med ett batteri på 5500 mAh med stöd för snabbladdning på 100W så man kan förvänta sig en bra total batteriprestanda.
ZTE Nubia Z60 Ultra är en unik, högkvalitativ flaggskepps mobil med den prestanda, funktioner och design som passar för en mobil inom denna kategori.
Nu är Nubia inte direkt ett välkänt mobilmärke här i Sverige så många människor kommer att missa att den ens existerar. Vi har överlag väldigt dålig koll när det gäller mobiltelefoner i det här landet. Man får vara glad ifall man överhuvudtaget känner till något annat mobilmärke än Samsung och iPhone 
Var alltid en medveten mobilköpare. Läs eller titta på recensioner. Läs igenom smartphone specifikationerna innan du bestämmer dig för vilken mobiltelefon du ska beställa för att undvika felköp och för att kunna avgöra vilken mobiltelefon som ger dig mest mobil för pengarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?