ASUS Zenfone 6


Asus är ett företag som mest är känd för sina datorer och surfplattor men de tillverkar även mobiltelefoner och Asus Zenfone 6 är den senaste i raden av toppmodeller. Dess chassi är konstruerat av den vanliga kombinationen av material som nästan varenda smartphone är tillverkad av numera. Nämligen plast, glas och metall, där kanterna av telefonen är av metall.
Asus Zenfone 6 har en motoriserad pop Up kamera modul för att på det sättet få ut en så stor skärm som möjligt på en så kompakt mobiltelefon som möjligt.
Displayen är med andra ord stor och når långt ut på framsidans kanter på det sätt som nu har varit populärt i flera år sedan. Ända sedan Xiaomi släppte Xiaomi Mi Mix, den smartphone som startade denna trend.
Asus Zenfone 6 har stereo högtalare med 24 bitars ljud. En bakre fingeravtrycksläsare samt en USB Typ C port.
Det stora inbyggda batteriet stödjer snabbladdning och dess kameramodul roterar så man använder samma två kameralinser oavsett om man tar en vanlig bild eller en selfie.


På bilden här ovanför ser man att kamera modulen inte glider in i själva chassit utan snarare ligger i en fördjupning på baksidan av mobilen. Den viker automatiskt upp sig när man vill ta en bild med telefonens front riktad framåt. Funktionen har testats 100 000 gånger av mobiltillverkaren för att garantera att den inte går sönder. Men det är klart att det fortfarande är môjligt att förstöra modulen om man försöker tvinga upp den manuellt eller om man bryter modulen i uppfällt läge.
Kameralinserna är på 48 (vidvinkel) och 13 (ultra vidvinkel lins)Megapixlamed Laser autofokus, PDAF och dubbla LED blixtar.
Displayen är en LCD display på 6,4 tum med bildförhållandet 19:5 och den har 1080×2340 pixlar. Pixeltätheten landar på 403 ppi (pixlar per tum). Den skarpa displayen skyddas av Gorilla glas 6 vilket är den senaste versionen.
En stor skärm ger fördelen att det blir lättare att se vad som syns på skärmen och det innebär att det blir mer tydligt när man till exempel tittar på streamad film eller spelar mobil spel och det är orsaken till att majoriteten av dagens mobiltelefoner har stora displayer.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 eller 128 GB hos basmodellen. Det finns även bättre varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Minnet är möjligt att utöka med ett minneskort på upp till hela 1 TB.
Den här mobiltelefonen är mycket kraftfull då den kommer med den senaste topp processorn från Qualcomm inmonterad och samtidigt har den gott om RAM minne och det gör telefonen till en flaggskepps mobil.
Det inbyggda batteriet är på otroliga 5000 mAh och stödjer snabbladdning. Ett så pass stort batteri lär räcka ganska långt på en laddning och att den har snabbladdning är ytterligare en fördel.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med Asus egna skinn ZenUI 6. Asus är långt ifrån ensamma om att lägga på egna funktioner och inställningar som ett lager över operativsystemet android men jag personligen föredrar ett så rent system som möjligt. Utan en massa tillägg som kan sakta ned systemet med tiden och ge en mobiltelefon som arbetar mer långsamt och kanske till och med laggar. Dessutom får man oftast inte de nya uppdateringarna av operativsystemet särskilt tidigt vilket ju alltid är intressant att ha men som ju absolut inte är extremt viktigt. Man klara sig utmärkt med en äldre version av operativsystemet. De som köper lågbudget eller budgetmobiler får ofta aldrig någonsin någon uppdatering men de telefonerna fungerar utmärkt ändå.
Asus Zenfone har ett pris från 5290 kronor och det är en bra prissättning för att kunna ligga bra till i konkurrensen med andra tillverkares likvärdiga mobiler.
Den har många moderna inslag och har också topp prestanda och därmed passar Zenfone 6 den mer krävande användaren som använder sin mobiltelefon för mer än att bara ringa telefonsamtal och surfa lite under dagarna.
Mitt ständiga råd när man tänker beställa en ny mobiltelefon är att läsa på om olika smartphones innan du bestämmer dig och jämföra alternativen för att finna den mobil som passar dig bäst.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.