Huawei P30 Pro är en fantastisk mobil.


Huawei P30 Pro är en fantastisk flaggskepps mobil från kinesiska Huawei som förmodligen inte kommer att säljas i lika många exemplar som den skulle ha gjort innan Huawei hamnade på Entity List. Det är synd att folk så lätt missuppfattar saker och ting, ofta på grund av att de inte tar reda på fakta. Det går alldeles utmärkt att beställa en mobiltelefon från Huawei så länge det är en modell som lanserades innan Huawei hamnade på svarta listan.
Huawei P30 Pro är en välkonstuerad och välbyggd smartphone. Den är konstruerad av metall, plast och glas med en baksida av plast vilken har täckts av flera lager glas för att ge en blänkande effekt.
Kanterna som går runt telefonen är av metall.
Displayen i fronten täcker större delen av framsidan och har en tårdroppsformad flärp för att husera selfie kameran.
På baksidan sitter tre kameror med optik från Leica.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta på ett nu modernt sätt som bara blir mer och mer vanligt förekommande.
Inget slår att se en mobiltelefon i verkligheten då en bild inte riktigt ger en korrekt bild av hur den ser ut i verkligheten. Huawei P30 Pro är definitivt en mobiltelefon man bör gå till en butik och titta på innan man bestämmer sig eftersom den ser så mycket finare ut i verkligheten.
Mobiltelefonen har Face unlock, fingeravtrycksläsare, USB Typ C och en IP-68 Certifiering så den tål att ligga på 2 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.


Huawei P30 Pro har en stor AMOLED display på 6,5 tum med 180×2340 pixlar och en pixeltäthet på 398 ppi (pixlar per tum). Displayen är med andra ord skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning. Skärmen som har bildförhållandet 19:5 håller precis som resten av mobilen en hög kvalitet.
En stor skärm ger fördelen att allt som visas på skärmen syns tydligare än på en mindre skärm och därmed blir multimedia konsumtion en så mycket trevligare upplevelse.
Den här mobiltelefonen har en kraftfull egentillverkad åttakärnig Hisilicon Kirin 980 processor på 2,6 GHz. Den hamnar på samma nivå som en Snapdragon 855 processor så den klarar av det mesta utan problem. Detta är en av fördelarna med att beställa en toppmodell.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på hela 128 GB hos basmodellen men det finns även bättre varianter av samma smartphone. Dessa finns i tre varianter med ett RAM minne på 8 GB samt ett inbyggt minne på 128, 256 eller 512 GB.
Det är möjligt att utöka minneskapaciteten ytterligare genom att sätta in ett minneskort på upp till 256 GB.
Huawei P30 Pro kommer med Android 9.0 Pie med Huaweis egna skinn EMUI. Ja den kommer med en officiell version av operativsystemet android. Det är just det här som majoriteten av alla konsumenter har missuppfattat helt. De har läst tidningarna och tittat på nyheterna och därefter har fått uppfattningen att samtliga Huawei mobiler kommer att bli av med Gmail, YouTube och Googles sökmotor för att nämna några appar samt att systemet på något oklart sätt ska upphöra att fungera plötsligt någon dag. Så är det naturligtvis inte. Man kommer åtminstone alltid ha tillgång till den android version som telefonen kommer med från början. Därmed kommer alla installerade applikationer att uppdateras som vanligt och allt fungerar som det ska.
På framsidan sitter en selfie kamera på 32 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 40 (vidvinkel lins), 20 (Ultra vidvinkel lins) och en kameralins på 8 Megapixlar (telefoto lins). De har PDAF, 5×Optisk zoom, Optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
Kameralinserna har en väldigt hög kvalitet och är kapabla att ge extremt fina bilder.
Denna toppmodell har en av världens bästa mobilkameror som alltså tar bra bilder och har en mängd inställningar att leka med för att få bästa möjliga resultat.
Batteriet är på 4200 mAh och stödjer snabbladdning och trådlös laddning.
Huawei P30 Pro är en flaggskepps mobil, det vill säga den mobiltelefon från en mobiltillverkare som är det allra bästa de kan erbjuda när det gäller design, prestanda och funktioner det år telefonen släpps.
Huawei P30 Pro kostar förstås därefter och har ett pris strax under 9000 kronor.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.