Huawei Nova 5


Huawei som är ett företag i kris fortsätter att lansera nya mobiltelefoner, men mobiltelefoner som man inte riktigt vet ifall de kommer att nå Sverige eller inte.
Huawei Nova 5 är ett exempel på en purfärsk smartphone från denna mobiltillverkare.
Under displayens yta sitter fingeravtrycksläsaren vilket är den moderna placeringen av fingeravtrycksläsare. Tekniken började dyka upp i slutet av 2018 och den blir bara mer och mer vanligt förekommande hos lite dyrare mobiltelefoner.
Huawei Nova 5 har totalt fem kameralinser varav fyra sitter på telefonens baksida.
Bakstycket påminner en hel del om hur den ser ut hos de senast presenterade Honor mobilerna.
När det gäller displayen så når den långt ut på kanterna med tunna ramar runt. Detta för att få en så stor display som möjligt i en då kompakt mobiltelefon som möjligt och det är en trend som kinesiska Xiaomi startade för ett par år sedan med den första Xiaomi Mi Mix.


Displayen är en AMOLED display på 6,4 tum med bildförhållandet 19:5 och med 1080×2340 pixlar. Pixeltätheten blir på 403 ppi (pixlar per tum).
I skärmens överkant sitter en tårdropps formad flärp vilken huserar den framåtriktade kameralinsen.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. Den här mobilen har gott om plats för ditt egna innehåll och det är naturligtvis viktigt för många människor. Att man får plats att installera appar, dess uppdateringar och få plats för de bilder man tar med sin smartphone är ett måste helt enkelt.
Under chassit sitter en kraftfull åttakärnig Hisilicon Kirin 810 processor på 2,27 GHz.
Det rör sig om en ny serie av processorer som ligger nära topp processorer när det gäller snabbhet och kraft men som inte når exakt samma nivå som dessa.
Selfie kameran är på hela 32 Megapixlar och på baksidan sitter
48, 16 och 2 Megapixlar och de två först nämnda är vidvinkel linser och den sist nämnda är en macro lins. På baksidan sitter ytterligare en lins på 2 Megapixlar och den är en djupsensor. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Batteriet är på 3500 mAh och stödjer snabbladdning.
Operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 9.0 Oreo med tillverkarens skinn EMUI 9.1. Den har den licenserade versionen av systemet precis som de mobiltelefoner från Huawei som redan finns till försäljning. Det borde innebära att oron försvinner helt och jag hoppas att paniken hos konsumenter helt upphör när de nu har förstått situationen.
Det är de mobiltelefoner som längre fram lanseras som kommer att ha problem men dessa telefoner kommer att ha ett helt annat operativsystem redan från början.
Huawei Nova 5 verkar vara en bra mobil men dess framtid blir lite osäker eftersom dess marknad kan ha minskat rejält. Vi får se om den här telefonen överhuvudtaget når Sverige och om den ifall den säljs här säljer tillräckligt bra.
Priset är okänt för tillfället men det här är ingen billig modell så om man vill ha ett exemplar bör man vara beredd att betala en hel del.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.