Motorola One Vision


Den stora fördelen med Motorola One Vision är att den är en Android One enhet och det innebär att den kommer med ett rent operativsystem som uppdateras snabbt. Det ger också en smidigare upplevelse av själva systemet över en längre tidsperiod då det är färre inställningar och funktioner som tynger ner systemet när det arbetar.
Enligt vissa blir det även färre funktioner som ligger på i bakgrunden och det ger en bättre batteritid.
Motorola One Vision har kanter av plast vilka är avrundade och ett bakstycke av plast som har täckts av flera lager glas. På baksidan sitter två kameror samt en fingeravtrycksläsare. Den här mobiltelefonen har Dolby Atmos ljud, hörlursuttag och är stänktålig så den klarar av lättare regn till att men inte överlever ett dopp i poolen.
Motorola som numera ägs av kinesiska Lenovo får inte samma uppmärksamhet som de en gång har haft, det är inte många konsumenter som känner till att det här märket fortfarande existerar och det är förstås synd när det förhåller sig så.


Displayen är en LCD display på 6,3 tum med bildförhållandet 21:9 med 1080×2520 pixlar. Pixeltätheten blir 432 ppi (pixlar per tum) så det är en skarp, tydlig display. Om du vill ha en skarp display men inte har möjlighet att titta på mobiltelefonen genom att du har tillgång till ett exemplar i någon fysisk butik är ppi ett bra sätt att veta hur mycket skärpa skärmen har. Ju högre siffra ju bättre skärpa och en display med över 300 ppi är en bra display.
Den här displayen är mer långsmal än normalt och det är både bra och dåligt. När man tittar på filmer i samma bildformat är det bara fördelaktigt men inte riktigt när man tittar på streamad film i ett annat bildformat eftersom det då blir svarta kanter runt bilden och det känns lite onödigt.
På baksidan sitter en kameralins på 48 Megapixlar och det är en vidvinkel lins och det finns också en djupsensor på 5 Megapixlar. Dessa har PDAF, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
Selfie kameran är på 25 Megapixlar.
Operativsystemet är Android 9.0 Oreo och det rör sig som sagt om en helt ren version framtagen i nära samarbete med Google som ju äger systemet Android. Telefonen är garanterad att få uppdateringar i minst två års tid och säkerhetsuppdateringar i minst tre år.
Batteriet är på 3500 mAh och har stöd för snabbladdning.
Motorola One Vision har en åttakärnig Exynos 9609 processor på 2,2 GHz och det är en typisk processor i mellanklass.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 128 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 1 TB.
Denna smartphone har med andra ord gott om utrymme för dina egna nedladdningar och det är ju alltid bra att ha så mycket plats som möjligt. Det är något man inte kan ha för mycket av.
Som de flesta redan känner till finns det olika kategorier när det gäller mobiltelefoner och Motorola One Vision är en budgetmobil i mellansegmentet.
Priset hamnar runt 3300 kronor och det gör att mobilen kostar mer än halva priset mindre än en flaggskepps mobil brukar göra.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.