Xiaomi Mi 8


Mobiltillverkaren Xiaomi är en av världens största tillverkare av mobiltelefoner och trots det är de fortfarande ganska okända här i Sverige. Fast de har en officiell återförsäljare och allt här i landet.
Xiaomi är kända för att samtliga av deras telefon modeller har en överkomlig prissättning vilket gör dem intressanta för oss som vill ha mycket för de pengar vi spenderar.
Xiaomi Mi 8 är en flaggskepps mobil som är en mycket bra deal.
Den har topp prestanda och design samtidigt som den kostar betydligt mindre än likvärdiga mobiler från andra mobiltillverkare.
Denna smartphone är tillverkad av en vanlig kombination av material som glas, plast och metall där kanterna är av metall och baksidan av plast vilken har täckts av glas. Displayen är stor och har en stor flärp för den främre kameralinsen.
Mobiltelefonen ser ut som de flesta andra mobiltelefoner från Xiaomi har gjort de senaste åren.
Med Xiaomis smartphones får man som tidigare nämnts mycket för pengarna men man får samtidigt inte allt som många andra telefoner har. De har aldrig någonsin någon vattentålighet och de har sällan trådlös laddning vilket är något man får stå ut med när man får ett lägre pris.
Däremot finns det en bakre fingeravtrycksläsare samt en USB Typ C port.


Displayen som täcker 83,8 procent av fronten och är en AMOLED display på 6,2 tum med 1080×2248 pixlar. Pixeltätheten landar på acceptabla 402 ppi ( pixlar per tum ). En skarp och tydlig display som också är stor medför att mobilen blir en utmärkt multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film, YouTube videos eller spela mobil spel. Det är även lättare att läsa och skriva texter på en stor skärm.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz och det är en topp processorer från det år telefonen lanserades 2018. Detta är en kraftfull mobil som klarar av de mest avancerade funktionerna och de mer krävande arbetsuppgifterna utan problem. Det är det som är den stora fördelen med att beställa en flaggskepps mobil som ju är det bästa en specifik mobiltillverkare kan erbjuda det året som mobiltelefon släpps.
RAM minnet hos basmodellen är på 6 GB och internminnet är på 64 GB men det finns ingen möjlighet att sätta in ett minneskort så det utrymme som finns från början får man klara sig med resten av mobilen livslängd.
Det är värt att nämna att det existerar bättre varianter av Xiaomi Mi 8 och det är modeller med mer utrymme och vissa har till och med ett RAM minne på 8 GB.
Selfie kameran är på 20 Megapixlar och på baksidan sitter två kameralinser på 12 Megapixlar där den ena är en vanlig kameralins och den andra är en telefoto lins. De har optisk bildstabilisator, PDAF, dubbla  LED blixtar och 2×Optisk zoom.
Kamerorna håller en hög kvalitet och ger bra bilder men utan att hamna på samma nivå som de mobiler som har de allra bästa kamerorna där ute.
Det inbyggda batteriet är på 3400 mAh och stödjer snabbladdning men det är inte möjligt att ladda mobiltelefonen trådlöst.
Xiaomi Mi 8 kommer med operativsystemet Android 8.1 Oreo men med Xiaomis egna skinn MIUI 10.1 så systemet är inte rent.
Systemet är möjligt att uppdatera till Android 9.0 Pie vilket är en fördel då det är trevligt att ha den nyaste versionen men knappast livsnödvändigt.
En mobiltelefon med en äldre version fungerar fortfarande alldeles utmärkt, det enda som sker är att man inte får tillgång till de senaste funktionerna i operativsystemet.
En Xiaomi Mi 8 har en prislapp runt 3990 kronor och det är ett bra pris. Man får en väldigt bra mobiltelefon för pengarna och det är förstås det man vill. Dessutom går det att köpa mobilen officiellt här i Sverige så man måste inte importera den från någon utländsk nätbutik vilket gör den slutliga kostnaden mer svårbedömd.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.