HTC Desire 19 Plus


Den Taiwanesiska mobiltillverkaren HTC har under flera år haft ekonomiska problem på grund av att de inte lyckats att få oss konsumenter intresserade av deras mobiltelefoner. Nu har de presenterat ett par nya smartphones som åtminstone till en början endast kommer att säljas i hemlandet Taiwan och HTC Desire 19 Plus är en av dessa. När mobiler har Plus i sitt namn brukar det ofta betyda att mobiltelefonen har en större display än andra modeller i samma serie eller att den har bättre prestanda och när det gäller HTC Desire 19 Plus är det uppenbarligen det förstnämnda som gäller. Den har en något större display men sämre specifikationer än HTC U19E vilken lanseras nästan samtidigt.
Bland annat har displayen mindre pixlar och processorn är något svagare.
På baksidan sitter tre kameralinser samt en fingeravtrycksläsare och i underkant sitter en USB Typ C port. Ett hörlursuttag finns också vilket är något som har försvunnit mer och mer från dagens mobiltelefoner.
HTC var en gång i tiden en tillverkare som låg högt upp på listan över världens största mobiltillverkare men som nu har halkat ner extremt långt ner och orsaken är ju knappast att de gör dåliga telefoner för det gör de inte. Anledningarna är många men en är bristen på marknadsföring av deras mobiltelefoner. Känner konsumenterna inte ens till att man finns säljer man förstås inte särskilt många mobiler på en väldigt konkurrens utsatt marknad.


HTC Desire 19 Plus har en LCD display på 6,2 tum med bildförhållandet 18:9 och 720×1440 pixlar. Pixeltätheten landar på 260 ppi (pixlar per tum) så skärmen är inte så skarp även om den kan duga för den som inte har så höga krav och som prioriterar ett lägre pris.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 64 GB så telefonen har tillräckligt med utrymme.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio P35 processor på 2,3 GHz.
Det finns också en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men övriga specifikationer är som vanligt de samma som hos basmodellen.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 13 (vidvinkel lins), 8 (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. Kamerakvaliteten bör vara åtminstone godkänd men det här är en smartphone i lägre mellansegmentet och därmed kan man inte förvänta sig att få den allra bästa kvaliteten. Om man vill ha det allra bästa är det naturligtvis endast flaggskepps mobilerna som gäller. Även om man hamnar ganska nära ifall man satsar på en budgetmobil i övre mellansegmentet.
Det inbyggda batteriet är på 3850 mAh och saknar trådlös laddning och snabbladdning. Lite märkligt när många mobiler med jämförbara priset åtminstone kommer med snabbladdning. Detta är en besvikelse väl värd att nämna.
Den här mobiltelefonen är inte direkt dålig men skärmens kvalitet medför att den har en stor nackdel som är svår att förbise. När man har en smartphone med stor display är det ju meningen att man ska använda mobilen som en multimedia enhet och det blir ju trist när man inte kan få den ultimata upplevelsen av film, videos eller mobil spel på en skarp och tydlig display.
Designmässigt syns det på långt håll att det är en enhet tillverkad av HTC då den har deras vanliga designspråk.
En HTC Desire 19 Plus kostar 319 dollar vilket skulle motsvara 2960 kronor exklusive moms. Ett svenskt pris skulle vara betydligt högre än så och det är förstås inte en lämplig prissättning eftersom man kan hitta mobiltelefoner med både mer modern design och bättre specifikationer i samma prisklass.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.