Asus Zenfone 8

Asus nya flaggskeppstelefon Asus Zenfone 8 är en kompakt mobil med design överväganden skräddarsydd för enhandsanvändning som inkluderar en lång och smal design och förfinat enhandsgränssnittsläge. Dess storlek gör den till något av en sällsynthet bland mobiltelefoner med flaggskepps specifikationer.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayen yta precis som hos många andra av dagens något mer påkostade mobiltefoner och den är av en hög kvalitet.
I displayens överkant sitter en liten punch håls selfie kamera uppe på vänster sida. Ramarna runt displayen är något tjockare än vad de brukar vara hos flaggskepps mobiler.
Fronten är platt men baksidan har en lätt kurva på långkanterna för att ge en lättare passform i handen.
Zenfone 8 har en slät baksida i matt glas med ett kameramodul i det övre vänstra hörnet och rundade kanter som böjer sig in i aluminiumramen vilket ger en solid och elegant känsla.
Denna smartphone har stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384 kHz. 
Den kommer också med en IP-68 Certifiering vilket betyder att den är skyddad mot vatten och damm. Certifieringen betyder att den här telefonen klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter utan problem.
Mobiltelefon kommer i två färgalternativ. Svart eller silver.

Displayen är en AMOLED display på 5,9 tum med en snabb 120Hz bilduppdaterings frekvens som medför att svepningar och animationer ser mycket mer jämn och polerad ut än på en vanlig, standard 60Hz display. Som standard växlar telefonen automatiskt mellan 120 / 90 / 60Hz beroende på vad man använder mobiltefonen till för tillfället. Detta för att spara batteritid.
Displayen har 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 446 PPI (pixlar per tum).
Skärmen är ljusstark, tydlig, färgstark och utmärkt för att titta på videor eller spela spel på. Den är också tillräckligt ljus för att användas i direkt solljus utan alltför många problem.
Displayen skyddas av Gorilla Glas Victus.
Specifikationerna för den här mobiltelefonen är imponerande eftersom den kommer med Qualcomms kraftfulla åttakärniga Snapdragon 888 processor på 2,84 GHz.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB samt ett internminne på 256 GB.
Ingen av modellen har en microSD kortplats för ytterligare lagring.
Istället för att packa Zenfone 8 med massor av kameror valde mobiltillverkaren Asus ett annat tillvägagångssätt.
Mobiltefonen har en huvudkamera på 64 GB Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och LED blixt.
Selfie kameran på framsidan är på 12 Megapixlar.
Dessa kameror presterar bra i bra ljus men de ligger efter andra flaggskeppstelefoner när det gäller att ta bilder i svagt ljus.
Batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning på 30W vilket innebär att det kan laddas 60 procent fullt på 25 minuter.
Batteriet är av en okej storlek och som tur är går laddningen relativt snabbt när batteriet väl börjar att bli tomt.
Zenfone 8 är en övervägande väldigt bra smartphone och den är mycket kraftfull samtidigt som den är mer kompakt än de flesta likvärdiga konkurrenter. Därmed kan den passa vissa konsumenter som föredrar att ha en liten mobil. Den passar inte lika bra för oss andra som vill ha mer skärmyta för att titta på media eller spela mobilspel.
En Asus Zenfone 8 kostar från 6990 kronor och för pengarna får man en väl fungerande toppmobil av hög kvalitet. Nu är dessvärre vissa mobiltillverkare som Asus ganska okända här i Sverige där de flesta endast känner till iPhone och Samsung. Det är synd på grund av att man därför missar alla fantastiska alternativ som finns där ute.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?